pályázat

2017.08.16. 10:56

Háromszázmillió forint közösségi színterek fejlesztésére

Összesen 300 millió forintra pályázhatnak az Emberi Erőforrások Minisztériumánál (Emmi) azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

A pénzt közművelődési intézmény vagy közösségi színtér karbantartására vagy felújítására, műszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítására lehet megpályázni. A vissza nem térítendő költségvetési támogatás megállapítása a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában történt – közölte az Emmi Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán az MTI-vel.

A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint. Főleg az elmaradottabb és az átlagosnál nagyobb munkanélküliséggel küzdő településeket támogatja a kormányzat, valamint azokat az önkormányzatokat részesíti előnyben, amelyek új azaz 2016-nál később épített közművelődési intézményt vagy közösségi színteret működtetnek.

Mint írták, a keretösszegre összesen 726 pályázat érkezett be, közülük 542 nyert támogatást. A nem nyertes pályázatok közül 160 pályázatnál a vállalt önrész szerinti támogatás számított összege nem éri el a 100 ezer forintot, ezért el kellett utasítani.

Huszonnégy pályázat azért nem részesülhetett ebből a támogatásból, mert ugyanilyen célra más forrásból – például európai uniósból – öt éven belül támogatásban részesült már, vagy valamilyen egyéb pályázati kritériumnak nem felelt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!