Irány a moziba be!

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a héten a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

Bölcske

November 16-19.:

Dzsungel /Jungle/ – 16:00
magyarul beszélő, ausztrál-kolumbiai kalandfilm, 115 perc, 2017, 16+

Szereplők

Yossi Ghinsberg – Daniel Radcliffe /Gacsal Ádám/
Karl – Thomas Kretschmann /Mihályi Győző/
Kevin – Alex Russell /Fehér Tibor/
Amie – Lily Sullivan /Czető Zsanett/
Moni Ghinsberg – Jacek Koman /Fehér Péter/
Kina – Yasmin Kassim
Marcus – Joel Jackson /Jakab Márk/
Stela – Angie Milliken

Daniel Radcliffe minden követ megmozgat, hogy kibújhasson végre Harry Potter maszkja mögül. Most is hihetetlenül lefogyva, szakállasan alakítja a főszerepet a horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek – A haláltúra, Rogue – A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált új mozijában. A történet az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg memoárjából készült. A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében, amit meg is kapott! Újdonsült túravezetőjük váratlanul magára hagyja a fiatal felfedezőket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telik az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tér vissza élve.


47 méter mélyen /47 Meters Down/ – 18:00
magyarul beszélő, angol horror, 89 perc, 2017, 16+

Szereplők

Lisa – Mandy Moore
Kate – Claire Holt
Taylor – Matthew Modine
Louis – Yani Gellman
Benjamin – Santiago Segura

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.


Hóember /The Snowman/ – 20:30
magyarul beszélő, angol thriller, 119 perc, 2017, 16+

Szereplők

Katrine Bratt – Rebecca Ferguson
Harry Hole – Michael Fassbender
Rakel – Charlotte Gainsbourg
Arve Stop – J.K. Simmons
Sylvia Ottersen – Chloë Sevigny
Gert Rafto – Val Kilmer
Idar Vetlesen – David Dencik

A skandináv krimik hangulata egészen más, mint amit megszoktunk. Pont ezért lehet különleges kikapcsolódás azok számára, akik már kezdik megunni a műfaj visszatérő elemeit. Azoknak pedig, akik nem a detektív történetek szerelemesei lehet pont ez az eltérő hangulat lesz az, ami miatt rákapnak az ízére.

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

Szekszárd

November 14-15.:

Szörnyen boldog család /Happy Family/ – 15:00
magyarul beszélő, német családi animációs film, 95 perc, 2017, 6+

Szereplők

Emma – Emily Watson
Dracula – Jason Isaacs
Frank – Nick Frost
Fay – Jessica Brown Findlay
Cheyenne – Celia Imrie
Baba – Yaga Catherine Tate
Renfield – Ewan Bailey

A gyerekekkel együtt szórakozni vágyók is megtalálhatják a maguk kikapcsolódását, hiszen a Szörnyen boldog család kicsinek és nagynak is remek élmény lehet.

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal.


Gyilkosság az Orient expresszen /Murder on the Orient Express/ – 17:00
magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017, 12+

Szereplők

Hercule Poirot – Kenneth Branagh
Mary Debenham – Daisy Ridley
Ratchett – Johnny Depp
Mrs. Hubbard – Michelle Pfeiffer
Dragomiroff hercegnő – Judi Dench
Marquez – Michael Pena
Elena Andrenyi grófnő – Lucy Boynton
Edward Masterman – Derek Jacobi
Bouc – Tom Bateman
Pilar Estravados – Penélope Cruz

Ha nem is jártas a detektív regények világában egy történetről akkor is biztosan hallott, és az nem is lehet más, mint Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című műve. Ezt a kötetet vitték ismét vászonra. Ha már fejből tudja az 1974-es változat, vagy más feldolgozásának folyamát, akkor is érdekes szórakozást nyújthat az új verzió, hiszen ha valamire biztosan számíthat, hogy lesz benne érdekes csavar.

A történetben az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


Thor: Ragnarök /Thor: Ragnarok/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc, 2017

Szereplők

Thor – Chris Hemsworth
Loki – Tom Hiddleston
Dr. Stephen Strange – Benedict Cumberbatch
Heimdall – Idris Elba
Hela – Cate Blanchett
Odin – Sir Anthony Hopkins
Skurge – Karl Urban
Sif – Jaimie Alexander
Bruce Banner/Hulk – Mark Ruffalo
Valkyrie – Tessa Thompson

Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt év szuperhős mozijai alatt, az csakis az lehet, hogy a Marvel Studios filmjein felhőtlenül szórakozhatnak a műfaj kedvelői. Lehet, hogy sokszor nem a legeredetibb történettel, vagy a legváratlanabb fordulatokkal állnak elő, de a karakterek egytől-egyig szerethetőek, a film a legkomolyabb pillanatokban is képes humoros lenni, s megnevettettni a publikumot. Ezt ígéri legújabb mozijuk is, melyben Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!


November 16-19.:

Egy kupac kufli – 15:00
magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017

Igazán jó szórakozást ígér az Egy kupac kufli című magyar animációs film. Mind a gyermek, mind a felnőtt nézőinek felhőtlen pillanatokat ígér humorával.

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani! Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő!


Vakrandim az élettel /Mein Blind Date mit dem Leben/ – 17:00
magyarul beszélő, német életrajzi film, 111 perc, 2017, 12+

Szereplők

Saliya Kahawatte – Kostja Ullmann
Max – Jacob Matschenz
Laura – Anna Maria Mühe
Kleidenschmidt – Johann von Bülow
Fried – Alexander Held
Augenarzt – Uwe Preuss
Sheela – Nilamq Farooq

Az elmúlt években Európa bizonyítja, hogy remek filmeket tud vászonra vinni, sőt, sokszor már jobb filmeket készítenek, mint a mozi fellegvárában, Hollywoodban.

Ebben a moziban egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.

Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania.


Rossz anyák karácsonya /A Bad Moms Christmas/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték, 104 perc, 2017, 16+

Szereplők

Amy – Mila Kunis
Kiki – Kristen Bell
Carla – Kathryn Hahn
Ruth – Christine Baranski
Isis – Susan Sarandon
Sandy – Cheryl Hines
Jessie Harkness – Jay Hernandez
Jane – Oona Laurence

A Rossz anyák egyszer már bizonyította, hogy korosztályokat tud a vásznak elé szegezni, és most sem vállalkoznak kevesebbre, mint felülmúlni az előző rész sikerét. Bár sokszor elhangzó közhely, hogy a folytatások sosem olyan jók, mint az első részek. Oda az újdonság varázsa, nem tud meglepő maradni, de ha a Rendőrakadémia megélhetett ennyi folytatást, adhatunk egy esélyt a Amy-éknek és a karácsonyuknak.

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy, Kiki és Carla ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet. Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával…

Kommentek

Legolvasottabb

1
Tolnában több száz embert tiltottak el
2
Alkalmazkodnia kell a házirendhez az új társasházi lakónak
3
Hármas karambol történt az M6-os M9-es csomópontjánál
4
Nógrádi pár lett Az év párja, ők utazhatnak Tirolba
5
Emberölés Dombóváron
Férfi kosár MK
Hetedszer nyerte meg a trófeát a Szolnok
olvasni jó / 31 perce
A magyar széppróza napját ünnepelték
Jókai Mór születésnapján rendezték meg a magyar széppróza napját, amelyen novellaíró verseny, antológia-bemutató és koncert is várta a közönséget vasárnap a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Gyász
"A szeretet soha el nem fogy." I. Kor. 13,8. Szomorú szívvel tudatjuk, hogy GERENDAY JÓZSEF rubindiplomás tanító, iskolaigazgató életének 94. évében, 2018. január 9-én elhunyt. Temetése 2018. február 23-án 9.45-kor lesz az Óbudai Temetőben. Szerető családja
Köszönetet mondunk dr. Bősze Tibor főorvos úrnak és a bonyhádi Városi Kórház Ápolási Osztály valamennyi dolgozójának BECHTEL JAKAB lelkiismeretes és odaadó ápolásáért. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BECHTEL JAKAB takács mester életének 95. évében csendesen elhunyt. Temetése 2018. február 20-án, kedden 13 órakor lesz a bonyhádi evangélikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÓLYA ISTVÁNNÉ szül. Kelényi Erzsébet volt kölesdi lakos 88 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 21-én, 15 órakor a kölesdi temetőben lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Ezúton hálás köszönetünket fejezzük ki a szekszárdi Kadarka utcai Idősek Otthona valamennnyi dolgozójának, drága Édesanyánk CSABAI JÁNOSNÉ lelkiismeretes, odaadó, gondos ápolásáért. Gyászoló családja
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy drága Édesanyánk CSABAI JÁNOSNÉ szekszárdi lakos 86 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. február 20-án, kedden 11 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy JUHÁSZ GYÖRGY szekszárd-szőlőhegyi lakos volt Gemenc Volán dolgozó 87 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2018. február 20-án, kedden 13 órakor lesz a szekszárd-szőlőhegyi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FARKAS DEZSŐ sportmasszőr és fodrászmester 72 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 20-án, kedden 13 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SEBESTYÉN ANDRÁS 79 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 20-án, kedden 15 órakor lesz a závodi temetőben. Előtte gyászmise. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SEBESTYÉN MÁTYÁS 91 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 19-én, hétfőn 15 órakor lesz a hanti temetőben. Előtte gyászmise. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS BÖCZ FERENC 1944-2017 halálának 1. évfodulójára "Álmodtunk egy öregkort csodásat és szépet, De a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt ahogy éltél, és bennünket szerettél, Nekünk nem haltál meg, csak álmodni mentél." Szeretteid
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BARTÓK LAJOS 86 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 19-én, hétfőn 15 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÖRÖS JÓZSEFNÉ szül: Csóka Zsuzsanna medinai lakos 75 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2018. február 19-én, hétfőn 13 órakor lesz a medinai református temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALOGH LÁSZLÓ Badó szedresi lakos 73 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni örök nyugalomra helyezése 2018. február 19-én, hétfőn 15 órakor lesz a szedresi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MEHICIC NIHAD szekszárdi lakos volt OKTEL Kft. dolgozója 56 éves korában türelemmel viselt súlyos betegség következtében elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2018. február 20-án, kedden 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KANÁSZ JÓZSEF tengelici lakos 77 éves korában elhunyt. Temetése 2018. február 17-én, szombaton 14 órakor lesz a tengelici temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS PALKÓNÉ HORVÁTH MÁRTA halálának 5. évfordulójára "Földi utad öt éve lejárt, csillagok útján utazol tovább. Nekünk itt hagytad a fényt, meleg szíved aranyát, szerettünk, ez ad reményt, őrizzük szemed mosolyát. Elfelejteni Téged soha nem lehet, s meg kell tanulni élni Nélküled." Szerető családja
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÍGH ISTVÁN mözsi lakos 85 éves korában váratlanul elhunyt. Szeretett hozzátartozónk végső nyugalomra helyezése 2018. február 15-én, csütörtökön 13 órakor lesz a mözsi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. Tudjuk, érezzük, és köszönjük, hogy mély fájdalmunkban együtt éreznek velünk, de ezúton kérjük, a részvétnyilvánítást mellőzni szíveskedjenek. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HODOBA IMRÉNÉ szül. Gere Julianna Gemenc Volán volt dolgozója 80 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2018. február 16-án, pénteken 15 órakor lesz a bátaszéki köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VARGA JÓZSEF volt zománcgyári dolgozó életének 73. évében elhunyt. Temetése 2018. február 16-án, pénteken 13 órakor lesz a bonyhádi evangélikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló gyermekei
kíváncsi? / 45 perce
Választás: hétfőtől gyűjthetők az ajánlások
négy nemzet torna / 1 órája
A lengyelek legyőzésével zárt a magyar jégkorong-válogatott
zene és tánc / 1 órája
Vérforraló lesz az idei Borforraló Fesztivál
győztes kosaras / 2 órája
Hanga Ádám csapata nyerte a spanyol Király Kupát
küzdöttek az életéért / 2 órája
Előadás közben halt meg a Fővárosi Nagycirkusz fiatal porondmestere
Tolna Megyei Gyilkosságok IX. / 3 órája
Ötvenkilenc szúrással végeztek egyikük apósával