26°
30°
15°

Irány a moziba be!

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a héten a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

Bölcske

November 16-19.:

Dzsungel /Jungle/ – 16:00
magyarul beszélő, ausztrál-kolumbiai kalandfilm, 115 perc, 2017, 16+

Szereplők

Yossi Ghinsberg – Daniel Radcliffe /Gacsal Ádám/
Karl – Thomas Kretschmann /Mihályi Győző/
Kevin – Alex Russell /Fehér Tibor/
Amie – Lily Sullivan /Czető Zsanett/
Moni Ghinsberg – Jacek Koman /Fehér Péter/
Kina – Yasmin Kassim
Marcus – Joel Jackson /Jakab Márk/
Stela – Angie Milliken

Daniel Radcliffe minden követ megmozgat, hogy kibújhasson végre Harry Potter maszkja mögül. Most is hihetetlenül lefogyva, szakállasan alakítja a főszerepet a horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek – A haláltúra, Rogue – A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált új mozijában. A történet az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg memoárjából készült. A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében, amit meg is kapott! Újdonsült túravezetőjük váratlanul magára hagyja a fiatal felfedezőket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telik az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tér vissza élve.


47 méter mélyen /47 Meters Down/ – 18:00
magyarul beszélő, angol horror, 89 perc, 2017, 16+

Szereplők

Lisa – Mandy Moore
Kate – Claire Holt
Taylor – Matthew Modine
Louis – Yani Gellman
Benjamin – Santiago Segura

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.


Hóember /The Snowman/ – 20:30
magyarul beszélő, angol thriller, 119 perc, 2017, 16+

Szereplők

Katrine Bratt – Rebecca Ferguson
Harry Hole – Michael Fassbender
Rakel – Charlotte Gainsbourg
Arve Stop – J.K. Simmons
Sylvia Ottersen – Chloë Sevigny
Gert Rafto – Val Kilmer
Idar Vetlesen – David Dencik

A skandináv krimik hangulata egészen más, mint amit megszoktunk. Pont ezért lehet különleges kikapcsolódás azok számára, akik már kezdik megunni a műfaj visszatérő elemeit. Azoknak pedig, akik nem a detektív történetek szerelemesei lehet pont ez az eltérő hangulat lesz az, ami miatt rákapnak az ízére.

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

Szekszárd

November 14-15.:

Szörnyen boldog család /Happy Family/ – 15:00
magyarul beszélő, német családi animációs film, 95 perc, 2017, 6+

Szereplők

Emma – Emily Watson
Dracula – Jason Isaacs
Frank – Nick Frost
Fay – Jessica Brown Findlay
Cheyenne – Celia Imrie
Baba – Yaga Catherine Tate
Renfield – Ewan Bailey

A gyerekekkel együtt szórakozni vágyók is megtalálhatják a maguk kikapcsolódását, hiszen a Szörnyen boldog család kicsinek és nagynak is remek élmény lehet.

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal.


Gyilkosság az Orient expresszen /Murder on the Orient Express/ – 17:00
magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017, 12+

Szereplők

Hercule Poirot – Kenneth Branagh
Mary Debenham – Daisy Ridley
Ratchett – Johnny Depp
Mrs. Hubbard – Michelle Pfeiffer
Dragomiroff hercegnő – Judi Dench
Marquez – Michael Pena
Elena Andrenyi grófnő – Lucy Boynton
Edward Masterman – Derek Jacobi
Bouc – Tom Bateman
Pilar Estravados – Penélope Cruz

Ha nem is jártas a detektív regények világában egy történetről akkor is biztosan hallott, és az nem is lehet más, mint Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című műve. Ezt a kötetet vitték ismét vászonra. Ha már fejből tudja az 1974-es változat, vagy más feldolgozásának folyamát, akkor is érdekes szórakozást nyújthat az új verzió, hiszen ha valamire biztosan számíthat, hogy lesz benne érdekes csavar.

A történetben az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


Thor: Ragnarök /Thor: Ragnarok/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc, 2017

Szereplők

Thor – Chris Hemsworth
Loki – Tom Hiddleston
Dr. Stephen Strange – Benedict Cumberbatch
Heimdall – Idris Elba
Hela – Cate Blanchett
Odin – Sir Anthony Hopkins
Skurge – Karl Urban
Sif – Jaimie Alexander
Bruce Banner/Hulk – Mark Ruffalo
Valkyrie – Tessa Thompson

Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt év szuperhős mozijai alatt, az csakis az lehet, hogy a Marvel Studios filmjein felhőtlenül szórakozhatnak a műfaj kedvelői. Lehet, hogy sokszor nem a legeredetibb történettel, vagy a legváratlanabb fordulatokkal állnak elő, de a karakterek egytől-egyig szerethetőek, a film a legkomolyabb pillanatokban is képes humoros lenni, s megnevettettni a publikumot. Ezt ígéri legújabb mozijuk is, melyben Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!


November 16-19.:

Egy kupac kufli – 15:00
magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017

Igazán jó szórakozást ígér az Egy kupac kufli című magyar animációs film. Mind a gyermek, mind a felnőtt nézőinek felhőtlen pillanatokat ígér humorával.

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani! Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő!


Vakrandim az élettel /Mein Blind Date mit dem Leben/ – 17:00
magyarul beszélő, német életrajzi film, 111 perc, 2017, 12+

Szereplők

Saliya Kahawatte – Kostja Ullmann
Max – Jacob Matschenz
Laura – Anna Maria Mühe
Kleidenschmidt – Johann von Bülow
Fried – Alexander Held
Augenarzt – Uwe Preuss
Sheela – Nilamq Farooq

Az elmúlt években Európa bizonyítja, hogy remek filmeket tud vászonra vinni, sőt, sokszor már jobb filmeket készítenek, mint a mozi fellegvárában, Hollywoodban.

Ebben a moziban egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.

Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania.


Rossz anyák karácsonya /A Bad Moms Christmas/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték, 104 perc, 2017, 16+

Szereplők

Amy – Mila Kunis
Kiki – Kristen Bell
Carla – Kathryn Hahn
Ruth – Christine Baranski
Isis – Susan Sarandon
Sandy – Cheryl Hines
Jessie Harkness – Jay Hernandez
Jane – Oona Laurence

A Rossz anyák egyszer már bizonyította, hogy korosztályokat tud a vásznak elé szegezni, és most sem vállalkoznak kevesebbre, mint felülmúlni az előző rész sikerét. Bár sokszor elhangzó közhely, hogy a folytatások sosem olyan jók, mint az első részek. Oda az újdonság varázsa, nem tud meglepő maradni, de ha a Rendőrakadémia megélhetett ennyi folytatást, adhatunk egy esélyt a Amy-éknek és a karácsonyuknak.

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy, Kiki és Carla ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet. Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával…

Hozzászólások

26°
30°
15°
Közepesen felhős
P
30°
14°
Sz
24°
13°
V
20°
H
19°
10°

Hirdetés

Kaszinó életérzés (nem csak) hölgyeknek – Lady’s night szeptember 29-én 19 órától a Casino Win Pécsben
Vers, tánc, muzsika
Csoóri Sándorra emlékeznek
2 perce
Budapesten lesz a jövő évi műúszó-világkupa szuperdöntője
Jövőre a magyar főváros rendezheti a műúszóvilágkupa-sorozat szuperdöntőjét.
Gyász
Soha el nem múló fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HALÁSZ JÁNOS MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozója szekszárdi lakos 56 éves korában váratlanul elhunyt. Szeretett hozzátartozónk temetése 2018. szeptember 22-én, szombaton 15 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük, kegyeletüket egy szál virággal róják le. A koszorúra szánt összeg a "Dél-dunántúli rákbetegek gyógyításáért" Alapítvány részére (Bankszámlaszám: 11731001-20133171), vagy a rákkutatás támogatására ajánlható fel. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VALKÓ FERENCNÉ született Nyakas Magdolna szekszárdi lakos életének 90. évében elhunyt. Szeretett hozzátartozónk búcsúztatása 2018. szeptember 24-én, hétfőn 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BORSOS FERENCNÉ sz. Beke Apollónia 82 éves korában elhunyt. Temetése 2018. szeptember 22-én, szombaton 11 órakor lesz a teveli temetőben. Előtte gyászmise. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HAMMER ANTAL 89 éves korában elhunyt. Temetése 2018. szeptember 21-én, pénteken 11 órakor lesz a bonyhádvarasdi temetőben. Előtte gyászmise. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BENCZE IGNÁCNÉ szül. Nyitrai Mária paksi lakos a paksi konzervgyár volt dolgozója életének 83. évében elhunyt. Hamvainak örök nyugalomra helyezése 2018. szeptember 24-én, hétfőn 11 órakor lesz a paksi Kálvária temetőben. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MARKÓ JÁNOSNÉ szül. Bátai Veronika nyugalomazott pedagógus nagydorogi lakos 72 éves korában elhunyt. Temetése 2018. szeptember 21-én, pénteken 13 órakor lesz a bátai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HONTI KÁROLYNÉ szül. Nagy Katalin 91 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. szeptember 21-én, pénteken 9 órakor lesz a faddi római katolikus templomban. Kérjük, részvétüket egy szál virággal fejezzék ki. Gyászoló család
Fájdalomtól megtört szívvel búcsúznak KAJTÁR BOLDIZSÁRTÓL unokái: Gréta, Fanni és Vivien
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KAJTÁR BOLDIZSÁR volt Volán dolgozó 71 éves korában elhunyt. Temetése 2018. szeptember 21-én, pénteken 15 órakor lesz a teveli temetőben. Előtte gyászmise. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyilvánítástól szíveskedjenek eltekinteni. A gyászoló család
Köszönetet mondunk a bonyhádi Városi Kórház Pulmanológia Osztály valamennyi dolgozójának VÁLI FERENC lelkiismeretes és odaadó ápolásáért. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÁLI FERENC lengyeli, volt alsópéli lakos életének 81. évében elhunyt. Temetése 2018. szeptember 22-én, szombaton 13 órakor lesz a lengyeli temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KAPINYA SÁNDORNÉ született Kovács Magdolna életének 62. évében elhunyt. Temetése 2018. szeptember 22-én, szombaton 15 órakor lesz a simontornyai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SCHÄFFER FERENC (szobafestő) szekszárdi lakos 69 éves korában váratlanul elhunyt. Hamvainak végső nyugalomra helyezése, 2018. szeptember 21-én, pénteken 15 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOTOS JÁNOSNÉ született Mohay Mária nyugalmazott tanítónő Szekszárd, Ady E. utcai lakos 94 éves korában, családi körben, csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2018. szeptember 21-én, pénteken 10 órakor lesz a szekszárdi belvárosi templomban. Kérjük szeretetüket egy szál virággal fejezzék ki. A szentmisét követően szűk családi körben helyezzük örök nyugalomra az újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik gyászunkban velünk osztoznak. Minden külön értesítés helyett. Gyászolják, lánya, menye, unokái és dédunokái
"Annyira akartam élni, A betegséget legyőzni, Búcsúztam volna tőletek, De erőm nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben Tovább élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy RIBLING FERENC 2018. augusztus 31-én, 84 éves korában elhunyt. Kívánságára szűk családi körben temettük el a szekszárdi alsóvárosi temetőben. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FRUCHT MIHÁLY 89 éves korában elhunyt. Temetése 2018. szeptember 21-én, 13 órakor lesz a nagymányoki temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NAGY ISTVÁN felsőnánai lakos volt TÁÉV dolgozó 80 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése katolikus gyászszertartás szerint 2018. szeptember 21-én, pénteken 15 órakor lesz a felsőnánai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Soha el nem múló fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy HALÁSZ JÁNOS MVM Paksi Atomerőmű Zrt. dolgozója szekszárdi lakos 56 éves korában váratlanul elhunyt. Szeretett hozzátartozónk temetése 2018. szeptember 22-én, szombaton 15 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük, kegyeletüket egy szál virággal róják le. A koszorúra szánt összeg a "Dél-dunántúli rákbetegek gyógyításáért" Alapítvány részére (Bankszámlaszám: 11731001-20133171), vagy a rákkutatás támogatására ajánlható fel. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SCHMIDT GYULA szakadáti lakos 79 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. szeptember 20-án, csütörtökön 15 órakor lesz a szakadáti temetőben. Lelki üdvéért gyászmisét előtte 14 órakor tartunk. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FEHÉR ZOLTÁN Szekszárd, Bem utcai lakos 87 éves korában hosszú betegség után elhunyt. Szeretett hozzátartozónk temetése 2018. szeptember 19-én, szerdán 13 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
békainvázió / 29 perce
DNS-vírussal fékeznék meg a gyilkos óriásvarangyokat
Nem először jár hazánkban / 41 perce
Terence Hill elmondta, mit gondol a magyarokról
kiskertész / 1 órája
Az ősz virága a színes, sokáig nyíló krizantém
vádemelés / 1 órája
Megijedt a betörő az idős nőtől és elszaladt
váltás / 2 órája
Megvan Babos Tímea új edzője
intézkedés / 2 órája
Több filmet láthatunk eredeti nyelven, de marad a szinkron is