-3°
-4°

Irány a moziba be!

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a héten a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

Bölcske

November 16-19.:

Dzsungel /Jungle/ – 16:00
magyarul beszélő, ausztrál-kolumbiai kalandfilm, 115 perc, 2017, 16+

Szereplők

Yossi Ghinsberg – Daniel Radcliffe /Gacsal Ádám/
Karl – Thomas Kretschmann /Mihályi Győző/
Kevin – Alex Russell /Fehér Tibor/
Amie – Lily Sullivan /Czető Zsanett/
Moni Ghinsberg – Jacek Koman /Fehér Péter/
Kina – Yasmin Kassim
Marcus – Joel Jackson /Jakab Márk/
Stela – Angie Milliken

Daniel Radcliffe minden követ megmozgat, hogy kibújhasson végre Harry Potter maszkja mögül. Most is hihetetlenül lefogyva, szakállasan alakítja a főszerepet a horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek – A haláltúra, Rogue – A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált új mozijában. A történet az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg memoárjából készült. A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében, amit meg is kapott! Újdonsült túravezetőjük váratlanul magára hagyja a fiatal felfedezőket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telik az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tér vissza élve.


47 méter mélyen /47 Meters Down/ – 18:00
magyarul beszélő, angol horror, 89 perc, 2017, 16+

Szereplők

Lisa – Mandy Moore
Kate – Claire Holt
Taylor – Matthew Modine
Louis – Yani Gellman
Benjamin – Santiago Segura

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.


Hóember /The Snowman/ – 20:30
magyarul beszélő, angol thriller, 119 perc, 2017, 16+

Szereplők

Katrine Bratt – Rebecca Ferguson
Harry Hole – Michael Fassbender
Rakel – Charlotte Gainsbourg
Arve Stop – J.K. Simmons
Sylvia Ottersen – Chloë Sevigny
Gert Rafto – Val Kilmer
Idar Vetlesen – David Dencik

A skandináv krimik hangulata egészen más, mint amit megszoktunk. Pont ezért lehet különleges kikapcsolódás azok számára, akik már kezdik megunni a műfaj visszatérő elemeit. Azoknak pedig, akik nem a detektív történetek szerelemesei lehet pont ez az eltérő hangulat lesz az, ami miatt rákapnak az ízére.

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

Szekszárd

November 14-15.:

Szörnyen boldog család /Happy Family/ – 15:00
magyarul beszélő, német családi animációs film, 95 perc, 2017, 6+

Szereplők

Emma – Emily Watson
Dracula – Jason Isaacs
Frank – Nick Frost
Fay – Jessica Brown Findlay
Cheyenne – Celia Imrie
Baba – Yaga Catherine Tate
Renfield – Ewan Bailey

A gyerekekkel együtt szórakozni vágyók is megtalálhatják a maguk kikapcsolódását, hiszen a Szörnyen boldog család kicsinek és nagynak is remek élmény lehet.

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal.


Gyilkosság az Orient expresszen /Murder on the Orient Express/ – 17:00
magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017, 12+

Szereplők

Hercule Poirot – Kenneth Branagh
Mary Debenham – Daisy Ridley
Ratchett – Johnny Depp
Mrs. Hubbard – Michelle Pfeiffer
Dragomiroff hercegnő – Judi Dench
Marquez – Michael Pena
Elena Andrenyi grófnő – Lucy Boynton
Edward Masterman – Derek Jacobi
Bouc – Tom Bateman
Pilar Estravados – Penélope Cruz

Ha nem is jártas a detektív regények világában egy történetről akkor is biztosan hallott, és az nem is lehet más, mint Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című műve. Ezt a kötetet vitték ismét vászonra. Ha már fejből tudja az 1974-es változat, vagy más feldolgozásának folyamát, akkor is érdekes szórakozást nyújthat az új verzió, hiszen ha valamire biztosan számíthat, hogy lesz benne érdekes csavar.

A történetben az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


Thor: Ragnarök /Thor: Ragnarok/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc, 2017

Szereplők

Thor – Chris Hemsworth
Loki – Tom Hiddleston
Dr. Stephen Strange – Benedict Cumberbatch
Heimdall – Idris Elba
Hela – Cate Blanchett
Odin – Sir Anthony Hopkins
Skurge – Karl Urban
Sif – Jaimie Alexander
Bruce Banner/Hulk – Mark Ruffalo
Valkyrie – Tessa Thompson

Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt év szuperhős mozijai alatt, az csakis az lehet, hogy a Marvel Studios filmjein felhőtlenül szórakozhatnak a műfaj kedvelői. Lehet, hogy sokszor nem a legeredetibb történettel, vagy a legváratlanabb fordulatokkal állnak elő, de a karakterek egytől-egyig szerethetőek, a film a legkomolyabb pillanatokban is képes humoros lenni, s megnevettettni a publikumot. Ezt ígéri legújabb mozijuk is, melyben Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!


November 16-19.:

Egy kupac kufli – 15:00
magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017

Igazán jó szórakozást ígér az Egy kupac kufli című magyar animációs film. Mind a gyermek, mind a felnőtt nézőinek felhőtlen pillanatokat ígér humorával.

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani! Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő!


Vakrandim az élettel /Mein Blind Date mit dem Leben/ – 17:00
magyarul beszélő, német életrajzi film, 111 perc, 2017, 12+

Szereplők

Saliya Kahawatte – Kostja Ullmann
Max – Jacob Matschenz
Laura – Anna Maria Mühe
Kleidenschmidt – Johann von Bülow
Fried – Alexander Held
Augenarzt – Uwe Preuss
Sheela – Nilamq Farooq

Az elmúlt években Európa bizonyítja, hogy remek filmeket tud vászonra vinni, sőt, sokszor már jobb filmeket készítenek, mint a mozi fellegvárában, Hollywoodban.

Ebben a moziban egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.

Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania.


Rossz anyák karácsonya /A Bad Moms Christmas/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték, 104 perc, 2017, 16+

Szereplők

Amy – Mila Kunis
Kiki – Kristen Bell
Carla – Kathryn Hahn
Ruth – Christine Baranski
Isis – Susan Sarandon
Sandy – Cheryl Hines
Jessie Harkness – Jay Hernandez
Jane – Oona Laurence

A Rossz anyák egyszer már bizonyította, hogy korosztályokat tud a vásznak elé szegezni, és most sem vállalkoznak kevesebbre, mint felülmúlni az előző rész sikerét. Bár sokszor elhangzó közhely, hogy a folytatások sosem olyan jók, mint az első részek. Oda az újdonság varázsa, nem tud meglepő maradni, de ha a Rendőrakadémia megélhetett ennyi folytatást, adhatunk egy esélyt a Amy-éknek és a karácsonyuknak.

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy, Kiki és Carla ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet. Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával…

Hozzászólások

-3°
-4°
Pára
Sz
-3°
V
-5°
H
-3°
K
-3°
tamási piac
Balázs László
Nem csak piac, fontos találkozási pont is egyben
jegyzet / 54 perce
Akkor most ki a főnök?
Böde igazi szívember, kimondja, amit gondol, többek közt ezért is a szurkolók kedvence.
Gyász
Sajnálattal tudatjuk, hogy kedves munkatársunk VÖLGYINÉ DR. VASS JOLÁN tamási járási vezető ügyész 2018. december 4. napján, 57. életévében, türelemmel, méltósággal viselt betegség után elhunyt. Az ügyészi szervezet saját halottjának tekinti. Búcsúztatására 2018. december 17. napján, 11 órakor Tamásiban, a városi temetőben kerül sor. Emlékét kegyelettel megőrizzük!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SCHÁF ÁDÁM gyönki lakos 81 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 15-én, 9 órakor lesz a gyönki temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FÜZESI ZOLTÁNNÉ szül. Vetró Anna 68 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 14-én, pénteken 13 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS BUCSI ELEK halálának 5. évfordulójára "Szó nélkül elmentél, Ki annyira tudtál szeretni. Kit annyian szerettek, Búcsúzunk tőled, De szívünkben megmaradsz örökre." Szeretteid
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SZABÓ JÓZSEF kölesdi lakos, volt tejipari dolgozó 75 éves korában csendesen elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2018. decmeber 14-én, pénteken 15 órakor lesz a kölesdi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik, hogy mély fájdalomunkban együtt éreznek velünk, de kérjük, a részvétnyilvánítást mellőzni szíveskedjenek. Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy CSOBOT VILMOSNÉ szül. Nagy Ágnes majosi lakos 95 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 14-én, pénteken 15 órakor lesz a majosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VÉGH JÁNOS 74 éves korában türelemmel viselt betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2018. december 15-én, szombaton 11 órakor lesz az újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy IRSCH GYÖRGY szekszárdi lakos 80 éves korában csendesen elhunyt. Hamvasztás utáni végső nyugalomra helyezése 2018. december 14-én, pénteken 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KAUFMANN JÁNOS bonyhádi lakos 60 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2018. december 13-án, csütörtökön 13 órakor lesz a bonyhádi evangélikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy WERNER MIHÁLYNÉ bátaszéki lakos 82 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. december 13-án, csütörtökön 15 órakor lesz a bátaszéki köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy LASÁNYI VILMOS tolnai lakos volt bádogos mester 76 éves korában elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. december 14-én, pénteken 13 órakor lesz a tolnai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. Gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BOZÓTI JÓZSEF asztalos nagydorogi lakos 67 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 13-án, csütörtökön 15 órakor lesz a nagydorogi református temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOROKNAI SAROLTA 87 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 13-án, csütörtökön 13 órakor lesz a zombai temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ÖZV. PENCZEL JAKABNÉ sz. Bauer Erzsébet 95 éves korában elhunyt. Temetése 2018. december 11-én, kedden 15 órakor lesz a kismányoki temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
„Értünk többé már nem aggódsz, nem fáradsz, és nem dolgozol. Pihensz csendben csillagok közt, hol nincs már fájdalom.” Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ÖZV. FORRAI JÓZSEFNÉ cikói lakos 73 éves korában váratlanul elhunyt. Temetése 2018. december 12-én, szerdán 13 órakor lesz a cikói temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FŐGLEIN JÁNOSNÉ szül. Márkvárt Erzsébet drága Édesanyánk, Nagymamánk, Dédmamánk, Testvérem november 8-án, hosszú tartalmas élet után csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2018. december 14-én, 10 órakor lesz a Szekszárdi Belvárosi Nagytemplomban, majd hamvait a család az újvárosi temetőben, családi kápolnánkban helyezi örök nyugovóra. Köszönjük mindenkinek, akik gyászunkban osztoznak. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS MIKLÓS VILMOSNÉ halálának 8. évfordulójára Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet munka és küzdelem volt egész életed. Szerettei
Szomorúan tudatjuk, hogy RENDVAI JÁNOSNÉ szül. Halmai Márta az OTP Bank hűséges dolgozója, férjének hűséges társa súlyos, gyógyíthatatlan betegségben 77 évesen csendesen elhunyt. Családjáért élő életéért december 9-én, 10 órakor a Református Templomban adhatunk hálát, ott várom Önöket. Lánya Szilvia 30/437-3926 Levélcím: Szekszárd, Babits M. u. 14. Nyílvános búcsúztatásáról később intézkedünk. Kérem őrizzük meg ŐT jó szívvel emlékezetünkben!
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MECHLER ZOLTÁN szekszárdi, gödöllői lakos 41 éves korában hosszú küzdelem után elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2018. december 11-én, kedden 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk, hogy LIZÁK MIHÁLY nyugalmazott rendőr őrnagy életének 91. évében otthonában csendesen elhunyt. Szűk családi körben helyeztük hamvait örök nyugalomra. Szívünk szeretete őrzi emlékedet. Szerető családod
Biztonságos közlekedés / 1 órája
Magyarok fejlesztik a ködjelző berendezést
most megmutatták / 8 órája
Elérte a kozmoszt a Virgin Galactic újabb utasszállító űrhajója
amerikai kutatás / 8 órája
Alvásra használták az ajándékba kapott időt a diákok
plágium / 10 órája
5 millió dollárt fizetnek, mert lophatták 2013 egyik legjobb dalát
A Chelsea veretlen / 10 órája
Döntetlennel csapott oda a Vidi
kosárlabda / 10 órája
Nymburki sikerével lett csoportelső a Szekszárd!
Berg Sándor