25°
27°
16°

Irány a moziba be!

Nem tudod eldönteni, mivel töltsd a délutánjaid? Talán tudunk segíteni! Összeszedtük, hogy mit játszanak a héten a megye mozijai, hátha találsz valamit, ami neked is tetszik.

Bölcske

November 16-19.:

Dzsungel /Jungle/ – 16:00
magyarul beszélő, ausztrál-kolumbiai kalandfilm, 115 perc, 2017, 16+

Szereplők

Yossi Ghinsberg – Daniel Radcliffe /Gacsal Ádám/
Karl – Thomas Kretschmann /Mihályi Győző/
Kevin – Alex Russell /Fehér Tibor/
Amie – Lily Sullivan /Czető Zsanett/
Moni Ghinsberg – Jacek Koman /Fehér Péter/
Kina – Yasmin Kassim
Marcus – Joel Jackson /Jakab Márk/
Stela – Angie Milliken

Daniel Radcliffe minden követ megmozgat, hogy kibújhasson végre Harry Potter maszkja mögül. Most is hihetetlenül lefogyva, szakállasan alakítja a főszerepet a horror-veterán Greg McLean (Wolf Creek – A haláltúra, Rogue – A fenevad) Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütált új mozijában. A történet az Ausztráliában élő izraeli kalandor és író, Yossi Ghinsberg memoárjából készült. A valós eseményeken alapuló történet a civilizált életre ráunó, 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében, amit meg is kapott! Újdonsült túravezetőjük váratlanul magára hagyja a fiatal felfedezőket a dzsungel mélyén. A következő három hét drámai küzdelemmel telik az életben maradásért egy ismeretlen és veszélyekkel teli helyen – ahonnan nem mindegyikük tér vissza élve.


47 méter mélyen /47 Meters Down/ – 18:00
magyarul beszélő, angol horror, 89 perc, 2017, 16+

Szereplők

Lisa – Mandy Moore
Kate – Claire Holt
Taylor – Matthew Modine
Louis – Yani Gellman
Benjamin – Santiago Segura

Két lánytestvér Mexikóban nyaral, ahol a tengerpart és az éjszakai élet segítik a könnyed kikapcsolódásukat. A lányok egy nap extrém cápanézésre indulnak, s a kirándulás során egy rácsos ketrecben merülnek le az óceán mélyére, hogy közvetlen közelről is láthassák a gyilkos ragadozókat. A biztonsági ketrecet tartó kábel azonban váratlanul elszakad, s 47 méter mélybe süllyed. A lányoknak alig egy órányi oxigénje marad a palackjukban, s ha mindez nem lenne elég, hemzsegnek körülöttük a vérszomjas cápák is. Halálos versenyfutás kezdődik az idővel az életükért.


Hóember /The Snowman/ – 20:30
magyarul beszélő, angol thriller, 119 perc, 2017, 16+

Szereplők

Katrine Bratt – Rebecca Ferguson
Harry Hole – Michael Fassbender
Rakel – Charlotte Gainsbourg
Arve Stop – J.K. Simmons
Sylvia Ottersen – Chloë Sevigny
Gert Rafto – Val Kilmer
Idar Vetlesen – David Dencik

A skandináv krimik hangulata egészen más, mint amit megszoktunk. Pont ezért lehet különleges kikapcsolódás azok számára, akik már kezdik megunni a műfaj visszatérő elemeit. Azoknak pedig, akik nem a detektív történetek szerelemesei lehet pont ez az eltérő hangulat lesz az, ami miatt rákapnak az ízére.

Amikor leesik az első hó, és Harry Hole, az elit nyomozóosztag vezető detektívje egy eltűnt áldozatról értesül, arra gyanakszik, hogy egy rejtélyes sorozatgyilkos lépett újra akcióba. Egy éles elméjű újonc segítségével Harrynek több évtizedes régi ügyeket kell összekötnie ezzel a brutális új üggyel, ha túl akar járni a felfoghatatlanul gonosz gyilkos eszén a következő hóesés előtt.

Szekszárd

November 14-15.:

Szörnyen boldog család /Happy Family/ – 15:00
magyarul beszélő, német családi animációs film, 95 perc, 2017, 6+

Szereplők

Emma – Emily Watson
Dracula – Jason Isaacs
Frank – Nick Frost
Fay – Jessica Brown Findlay
Cheyenne – Celia Imrie
Baba – Yaga Catherine Tate
Renfield – Ewan Bailey

A gyerekekkel együtt szórakozni vágyók is megtalálhatják a maguk kikapcsolódását, hiszen a Szörnyen boldog család kicsinek és nagynak is remek élmény lehet.

Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket. Kalandos hajsza indul a banya után a fél világon át, és minden leleményességükre szükségük van, hogy megtörjék az átkot. A szokatlan kaland során Wishbonék jónéhány igazi szörnnyel is megküzdenek, nem utolsósorban az ellenállhatatlanul elbűvölő Drakula gróffal.


Gyilkosság az Orient expresszen /Murder on the Orient Express/ – 17:00
magyarul beszélő, amerikai krimi, 115 perc, 2017, 12+

Szereplők

Hercule Poirot – Kenneth Branagh
Mary Debenham – Daisy Ridley
Ratchett – Johnny Depp
Mrs. Hubbard – Michelle Pfeiffer
Dragomiroff hercegnő – Judi Dench
Marquez – Michael Pena
Elena Andrenyi grófnő – Lucy Boynton
Edward Masterman – Derek Jacobi
Bouc – Tom Bateman
Pilar Estravados – Penélope Cruz

Ha nem is jártas a detektív regények világában egy történetről akkor is biztosan hallott, és az nem is lehet más, mint Agatha Christie Gyilkosság az Orient expresszen című műve. Ezt a kötetet vitték ismét vászonra. Ha már fejből tudja az 1974-es változat, vagy más feldolgozásának folyamát, akkor is érdekes szórakozást nyújthat az új verzió, hiszen ha valamire biztosan számíthat, hogy lesz benne érdekes csavar.

A történetben az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap.


Thor: Ragnarök /Thor: Ragnarok/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai akciófilm, 131 perc, 2017

Szereplők

Thor – Chris Hemsworth
Loki – Tom Hiddleston
Dr. Stephen Strange – Benedict Cumberbatch
Heimdall – Idris Elba
Hela – Cate Blanchett
Odin – Sir Anthony Hopkins
Skurge – Karl Urban
Sif – Jaimie Alexander
Bruce Banner/Hulk – Mark Ruffalo
Valkyrie – Tessa Thompson

Ha valamit megtanulhattunk az elmúlt év szuperhős mozijai alatt, az csakis az lehet, hogy a Marvel Studios filmjein felhőtlenül szórakozhatnak a műfaj kedvelői. Lehet, hogy sokszor nem a legeredetibb történettel, vagy a legváratlanabb fordulatokkal állnak elő, de a karakterek egytől-egyig szerethetőek, a film a legkomolyabb pillanatokban is képes humoros lenni, s megnevettettni a publikumot. Ezt ígéri legújabb mozijuk is, melyben Thort pörölyétől megfosztva bebörtönzik az univerzum túlsó felén. Az idővel versenyt futva próbál visszajutni Asgardba, és megállítani a Ragnarököt; egy háborút, ami otthonának pusztulásával és az asgardi civilizáció eltűnésével járhat, és amit egy mindenható új ellenség, a könyörtelen Hela idézett elő. Először azonban túl kell élnie egy halálos gladiátorviadalt, amelyben ellenfele korábbi szövetségese és szintén a Bosszúállók tagja: a hihetetlen Hulk!


November 16-19.:

Egy kupac kufli – 15:00
magyarul beszélő, magyar családi animációs film, 71 perc, 2017

Igazán jó szórakozást ígér az Egy kupac kufli című magyar animációs film. Mind a gyermek, mind a felnőtt nézőinek felhőtlen pillanatokat ígér humorával.

A hét kufli az Elhagyatott Rét közepén él, messze a világ zajától, egy kuflikupac lakályos üregeiben. A kuflik azt szeretik a legjobban, ha nem történik velük semmi, csak lustálkodhatnak naphosszat a kupacuk tetején. De hiába, mert többnyire mégis úgy alakul, hogy békésen induló napjuk bonyodalmas kalanddá válik! Még szerencse, hogy a kuflik jó barátok, így aztán együtt még a legkacifántosabb helyzeteket is meg tudják oldani! Az Egy kupac kufli című filmből kiderül, hogyan töltik a kuflik a Bújócskázás Világnapját, minek öltöznek, ha nyáron szilveszteri jelmezbálba hívják őket, mit tesznek, ha az árvíz kiönti őket az otthonukból, sőt azt is, hogy mi történik, amikor apró házi kedvencük váratlanul hatalmasra nő!


Vakrandim az élettel /Mein Blind Date mit dem Leben/ – 17:00
magyarul beszélő, német életrajzi film, 111 perc, 2017, 12+

Szereplők

Saliya Kahawatte – Kostja Ullmann
Max – Jacob Matschenz
Laura – Anna Maria Mühe
Kleidenschmidt – Johann von Bülow
Fried – Alexander Held
Augenarzt – Uwe Preuss
Sheela – Nilamq Farooq

Az elmúlt években Európa bizonyítja, hogy remek filmeket tud vászonra vinni, sőt, sokszor már jobb filmeket készítenek, mint a mozi fellegvárában, Hollywoodban.

Ebben a moziban egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.

Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania.


Rossz anyák karácsonya /A Bad Moms Christmas/ – 19:30
magyarul beszélő, amerikai-kínai vígjáték, 104 perc, 2017, 16+

Szereplők

Amy – Mila Kunis
Kiki – Kristen Bell
Carla – Kathryn Hahn
Ruth – Christine Baranski
Isis – Susan Sarandon
Sandy – Cheryl Hines
Jessie Harkness – Jay Hernandez
Jane – Oona Laurence

A Rossz anyák egyszer már bizonyította, hogy korosztályokat tud a vásznak elé szegezni, és most sem vállalkoznak kevesebbre, mint felülmúlni az előző rész sikerét. Bár sokszor elhangzó közhely, hogy a folytatások sosem olyan jók, mint az első részek. Oda az újdonság varázsa, nem tud meglepő maradni, de ha a Rendőrakadémia megélhetett ennyi folytatást, adhatunk egy esélyt a Amy-éknek és a karácsonyuknak.

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság… na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy, Kiki és Carla ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembe megy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra. A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet. Egy dologgal azonban nem számolnak: a saját édesanyáik felbukkanásával…

Hozzászólások

Karlovy Vary
Tim Robbins Kristályglóbuszt kap a filmfesztiválon
Magyarországi Német Színház / 19 perce
Augusztus közepéig tart a szünet, majd kezdődnek a próbák
Sikeres évadot tudhat maga mögött a Magyarországi Német Színház. Ezt állapította meg a Deutsche Bühne Ungarn záró társulati ülésén Lotz Katalin.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DŐRR ZOLTÁN őcsényi lakos 90 éves korában csendesen elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2018. június 22-én, pénteken 15 órakor lesz az őcsényi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PAPNÉ HORVÁTH ERZSÉBET szekszárdi lakos 57 éves korában türelemmel és erős kitartással viselt súlyos betegség következtében csendesen elhunyt. Vésgő nyugalomra helyezése 2018. június 22-én, pénteken 11 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÁNTHA TÓBIÁS 83 éves korában elhunyt. Temetése 2018. június 22-én, pénteken, 15 órakor lesz a majosi temetőben. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS KEDVES LAJOSNÉ sz. Balog Krisztina halálának 10. évfordulójára "Másképp lenne minden, ha velünk lennél, ha hozzánk szólnál, ha ránk nevetnél. A gyertya most érted égjen, ki fent laksz már a magas égben, ki vigyázol ránk onnan fentről, s lelkünkhöz szólsz a végtelenből." Szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÓTH GYÖRGY volt TÁÉV, Vízmű dolgozó Szekszárd, újvárosi lakos 75 éves korában, rövid szenvedés után elhunyt. Temetése 2018. június 21-én, csütörtökön 15 órakor lesz az újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy NYIRATI ISTVÁN GYÖRGY szekszárdi lakos 83 éves korában csendesen elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. június 21-én, csütörtökön 13 órakor lesz a faddi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Fájó szívvel emlékezünk SZEPESI FERENCNÉ Papp Rozália halálának 6. évfordulójára "Visszavártak Téged a szekszárd-szőlőhegyi dombok, ott voltál fiatal, ott voltál boldog. Nyugodj hát békében a hazai földben, csillagok súgják meg üzenetünk, hogy: jó anya, legdrágább nagymama mindig szeretünk, soha nem feledünk." Szeretteid
"Ha meghalok, ha elmegyek ne sírjatok. A testem megy el, én maradok és mindig Veletek vagyok... Veletek, csak az út másik oldalán megyek! Ne sírjatok!" Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOLHANEK KÁROLY MÁRTONNÉ szül. Kófiás Anna szekszárdi lakos 79 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2018. június 21-én, csütörtökön 11 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS KEMÉNY SÁNDOR volt szekszárdi lakos a II. Agro Air Kft. ügyvezetője halálának 6. évfordulójára Drágám! Hat éve, hogy elmentél, mégis mindig itt vagy velem, Hisz szívemben lakozol, onnan én nem engedlek el. Részed lettem, vagyok, s leszek, amíg csak létezem, Emléked őrzöm mindhalálig, el soha nem engedem. Szeretlek, s hiányod fáj nagyon! Mami
MEGEMLÉKEZÉS SZABÓ MIKLÓS halálának 7. évfordulójára "Elmentél tőlünk, pedig fontos voltál, Értünk küzdöttél, értünk dolgoztál. De szívünkben tovább élsz, emléked nem száll tova, Mert akit szeretünk, az nem hal meg soha." Örökké szerető feleséged és családod
MEGEMLÉKEZÉS KALÁNYOS ISTVÁN halálának 1. évfordulójára „Fájdalmunk nem enyhítik a múló évek, mosoly mögött is ott vannak a fájó könnyek. Gondolatban velünk vagy, bármerre is járunk. Tudjuk, hogy nem jössz, és mi mégis várunk.” Szerető családod
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BALOG SÁNDOR Szekszárd, Ezerjó utcai lakos életének 68. évében váratlanul elhunyt. Búcsúztatása 2018. június 22-én, pénteken 15 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ID. BARANYI LÁSZLÓ bonyhád-börzsönyi lakos 80 éves korában elhunyt. Temetése 2018. június 15-én, pénteken 17 órakor lesz a bonyhádi katolikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy VAD JÁNOS várdombi lakos 61 éves korában váratlanul elhunyt. Végső nyugalomra helyezése 2018. június 18-án, hétfőn 15 órakor lesz a várdombi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy drága Édesanyánk AJTAYNÉ CSILLAG ÉVA életének 82. évében 2018. május 26-án váratlanul itthagyott minket. Búcsúztatása 2018. június 13-án, szerdán 12:45 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. Végső nyughelyére a Zala megyei Baglad temetőjében 2018. június 16-án 11 órakor helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy ID. MAJOR MIKLÓS volt rendőr főtörzszászlós szekszárdi lakos 82 éves korában csendesen elhunyt. Búcsúztatása 2018. június 14-én, csütörtökön 15 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TAKSONYI ISTVÁN volt kézilabda edző és játékvezető szekszárdi lakos 75 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2018. június 13-án, szerdán 11 órakor a szekszárdi alsóvárosi temetőben lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Ugyanezen a napon 16.30 órakor gyászmisét tartunk a belvárosi templomban. A gyászoló család
Szomorú szívvel tudatjuk mindazokkal akik ismerték és szerették, hogy drága Édesanyánk AJTAYNÉ CSILLAG ÉVA életének 82. évében 2018. május 26-án váratlanul itthagyott minket. Búcsúztatása 2018. június 13-án, szerdán 12:45 órakor lesz a szekszárdi alsóvárosi temetőben. Kegyeletüket kérjük egy szál virággal róják le. Végső nyughelyére a Zala megyei Baglad temetőjében 2018. június 16-án 11 órakor helyezzük örök nyugalomra. A gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy AMREIN KÁROLYNÉ szül. Nagy Anikó 65 éves korában, türelemmel viselt, hosszú betegség után elhunyt. Temetése 2018. június 11-én, hétfőn 13 órakor lesz a bonyhádi evangélikus temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik. Gyászoló szerettei
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PÁLINKÁS ISTVÁN szekszárdi lakos életének 79. évében elhunyt. Örök nyugalomra helyezése 2018. június 11-én, hétfőn 13 órakor lesz a szekszárdi újvárosi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik szerettünket utolsó útjára elkísérik. Gyászoló család
A tél közeleg / 19 perce
Emilia Clarke elbúcsúzott a Trónok harcától
Identitáserősítés / 30 perce
Semjén Zsolt: a nemzetpolitika nagy sikere a diaszpóra- és a szórványprogram
Befelé figyelés vagy énközpontúság / 48 perce
Jóga és meditáció mint ególegyezgetés?
Vb-2018 / 56 perce
102 év után először látogatott a japán császári ház tagja Oroszországba
Bajnokok Ligája / 1 órája
Luxemburgi ellenfelet kapott a Videoton a selejtezőben
Anyaság / 1 órája
Kulcsár Edina nem mert hasra fordulni