Búcsú

2017.11.21. 08:30

A karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnapon vigadtak

Búcsút tartottak Kismányokon, ahol kicsinek bizonyult a helyi művelődési ház a jeles eseményhez.

Balázs László

Hazánkban régóta jeles egyházi ünnep Márton-nap. November 11. a negyvennapos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok. Ilyenkor nagy evés-ivást rendeztek, hogy a következő esztendőben is bőven legyen mit fogyasztani. 

Kicsinek bizonyult a helyi művelődési ház a kismányoki Német Nemzetiségi Önkormányzat által tartott, már hagyományosnak mondható evangélikus búcsún – közölte lapunkkal Simon László polgármester. Aradi András evangélikus esperes által tartott rövid áhítat és Simon Lászlóné, az önkormányzat vezetője által elmondott köszöntőt követően a zsúfolásig telt közművelődési intézményben fergeteges műsort adtak Bayer Attila és zenész barátai. Repertoárjukban sváb zene, operett és nóta is szerepelt. Fellépett továbbá a Nagymányoki Glück Auf német hagyományőrző táncegyüttes, és rövid műsort adtak a kismányoki fiatalok is. A programot az újjáalakult nagymányoki városi fúvószenekar műsora zárta – tájékoztatott Simon László.

Címkék#Kismányok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában