alkotók

2019.08.12. 17:30

Kiállítással zárták a tábort a bárkások

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött kép

A Bárka alkotótábor öt tagjának festményeiből és fotóiból készült kiállítás megnyitóját tartották nemrég a diósberényi művelődési házban. A vendégeket Wilhelm János alpolgármester és Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője köszöntötte.

– A Bárka alkotótábor tagjai ezen a héten Diósberényben tartózkodtak, az önkormányzat biztosította a napi ellátásukat, szállásukat – mondta lapunknak Lönhárd Ferenc. Az alkotók a Diósberényi Kulcsosházban laktak, és mindegyikük a maga életritmusa és kiválasztott témája szerint, hol a hajnali fényben, hol a naplementében próbálta elkapni azt a számára kedves tájat, épületet, amely megragadta a képzeletét.

A táborban több alkotás született, az alkotók zömében a diósberényi templomot, érdekes tájrészleteket, épületeket örökítették meg, kedvelt alkotóhelyük volt még a településen található horgásztó is. A táborozók a vendéglátásért cserébe öt képet ajándékoztak a településnek, az azokból és a többi alkotásból készült kiállítást tekinthették meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában