Járvány

2020.04.27. 16:02

Különleges módon ünnepli Ausztria Lehár Ferenc születésének évfordulóját

Fesztivál helyett különbélyeg kiadásával és televíziós közvetítéssel ünneplik a zeneszerző születésének évfordulóját.

Forrás: Wikipedia

Fesztivál helyett különbélyeg kiadásával és televíziós közvetítéssel ünneplik Lehár Ferenc zeneszerző születésének 150. évfordulóját Ausztriában.

Az operett magyar fejedelmének az ausztriai Bad Ischlben lévő sírjánál és a városban található Kurparkban születésének évfordulóján, csütörtökön a koronavírus-járvány miatt a nyilvánosság kizárásával rendeznek koszorúzást.

A tervezett ünnepségek helyett a Bad Ischl-i Lehár Fesztivál szervezői egy különleges televíziós programot alkottak, a filmben a város díszpolgáráról készült, korábban nem látott felvételeket mutatnak be. Láthatóak lesznek a zeneszerzőről készült kép- és hanganyagok, valamint az operett műfajának híres képviselőivel készített interjúk.

Július 11-én, a fesztivál tervezett nyitónapján az osztrák posta különbélyeget ad ki. A Bad Ischl-i műemléki Trinkhalléban (Ivócsarnok) kialakított különleges postahivatalban személyes pecsétet is vásárolhatnak az érdeklődők.

A Komáromban született Lehár Ferenc olyan művekkel vált ismertté, mint A víg özvegy (1905), a Luxemburg grófja és a Cigányszerelem. Életének nagy részét Bécsben és Berlinben töltötte, megújította a bécsi operettet és az operett műfaját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!