elismerés

2019.05.28. 16:20

Nívódíjat kapott Varga Lajos

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött fotó

A dombóvári kötődésű – jelenleg Oroszlányban élő – Varga Lajos is a kitüntetettek között volt. Átadták a budapesti Fáklya klubban a Kláris irodalmi-kulturális folyóirat elismeréseit. Tartós, kiemelkedő munkájukért tizenöten kapták meg a Nívódíj I., illetve II. fokozatát – köztük a Tolna megyei kötődésű szerző – míg életmű díjban ketten részesültek: Kanizsa József és Király Lajos. A díjakat a folyóirat főszerkesztője dr. Györgypál Katalin, a két rovatvezető, Földesdy Gabriella és Tárkányi Imre közreműködésével adta át.

A hetvenhárom éves Varga Lajos 1960 óta publikál verseket és prózákat. Sok újságban, folyóiratban és antológiában jelentek meg a művei. Tagja több irodalmi társaságnak, így a „Kézjegy” Tolnai Tollforgatók Klubjának is. Nem csak íróként, versmondóként is ismert, elsősorban Dombóváron. Amíg ott élt, a helyi nyugdíjas klub aktív tagja volt, irodalmi programok szervezésében, lebonyolításában jeleskedve.

Varga Lajos munkásságáért eddig már mintegy ötven elismerő oklevélben, díjban részesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában