Hangversenyélmény otthon

2020.03.22. 15:18

Online nézheti az Óbudai Danubia Zenekar korábbi koncertjeit

Online teszi elérhetővé az Óbudai Danubia Zenekar korábbi zeneakadémiai koncertjeit, a sorozat weblapjukon és Facebook-oldalukon péntek este kezdődött.

Üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvoøák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án. A koronavírus-veszély miatt zárt ajtók mögött tartott hangversenyt élőben közvetítették online-felületeken.

Forrás: MTI/

Fotó: Mohai Balázs

Az első estén a zenekar egy 2018-ban elhangzott műsora volt látható-hallható Übermensch címmel. A közönség Copland, Wagner és Richard Strauss műveit hallhatta Hámori Máté vezényletével közölte a zenekar.

A sorozat koncertjei minden héten szombaton este fél nyolctól láthatóak.

Bár a valódi közösségi koncertélményt nem tudják pótolni a felvételek, számunkra is izgalmas visszaidézni ezeket a pillanatokat, és talán olyanokhoz is eljut így a muzsikánk, akik valamilyen okból nem látogatják, vagy nem tudják látogatni hangversenyeinket. Szerintem azok számára is szép élmény lesz, akik az eredeti koncerten is velünk voltak a Zeneakadémia Nagytermében. Ráadásul az ifjabb korosztály is nyugodtan megpróbálkozhat most ezekkel a zenékkel, hiszen az otthonukból nézve megvan a lehetőségük arra, hogy ne kelljen az egész koncertet egy helyben végigülniük

idézi a közlemény Hámori Máté, a zenekar művészeti vezetője szavait.

Borítókép: üres széksorok az Óbudai Danubia Zenekar Kurtág/Haydn/Dvoøák című koncertjén a Zeneakadémia Nagytermében 2020. március 13-án. A koronavírus-veszély miatt zárt ajtók mögött tartott hangversenyt élőben közvetítették online-felületeken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában