kiállítás

2019.03.11. 12:30

Sajátos nyelvet teremtő festő

Wessely Gábor

A Vármegyeháza kiállítótermében, az idei első tárlaton a hatvanéves festőművész, Kovács Tibor alkotásait láthatja a közönség.

A szombati megnyitóra érkezőket Ódor János Gábor a megyei múzeum igazgatója köszöntötte. Közreműködött két versmondó – Szűcs Zsuzsanna és Orbán György –, valamint a helyi zeneiskola rézfúvós növendékei, Szily Lajos tanítványai.

A kiállítást Lehota M. János esztéta nyitotta meg. Arról beszélt, hogy minden szemlélő pontosan érti, mit fejeznek ki Kovács Tibor arc nélküli alakjai. A színfoltokkal dolgozó alkotó a mozdulatok és gesztusok ábrázolásának mestere. Mondandóját aprólékos, finom, gazdag ecsetkezeléssel közli. A pillanatban megragadja azt, ami örök. Megfest egy ölelést, amelyben minden ölelés benne van. Mintha egy sajátos nyelvet teremtene. Ez a tárlat az egymás közötti kapcsolatok szótára.

Kovács Tibor nagy méretű képeinek varázsát az egymáshoz közeli színárnyalatok, mozaikszerű egymás mellé helyezése adja. Vármegyeházi kiállítása április 25-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában