kiállítás

2019.06.18. 16:20

Stekly Zsuzsa ezúttal akvarellel mutatkozik be

Brunner Mónika

Fotó: Makovics Kornél

Stekly Zsuzsa „Így pihen egy zománcműves” című akvarellkiállításának ad helyet a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár. A kiállítást Dicső Zsolt író, költő nyitotta meg a közelmúltban.

Stekly Zsuzsa lapunknak elmondta, nagyon büszke, hogy létrejöhetett a tárlat. Összesen huszonnégy akvarellfestményét lehet megtekinteni, amelyeket az elmúlt öt év munkáiból válogatott. Elmondta, hogy eredeti szakmája, a zománcművesség nagyon merev szabályokat kíván, amelyhez képest az akvarellfestészet számára lírai játék. Az akvarelleket hobbiból készíti, leginkább nyáron, amikor nyaral vagy festőtáborokban van. A hobbija pedig jó alkalom arra, hogy a nyári élményeit megörökíthesse, és a festészet által átadhassa a közönségnek.

– Tizenkilenc éve kezdtem, amikor meghívást kaptam a Tamási Művészkertbe, ahol mindenki festőművész volt. A kezdetekkor gyerekes dolgokat festettem, de szép lassan beletanultam, és lassan két évtized után úgy érzem, már nem kell szégyenkeznem az alkotásaim miatt – nyilatkozata lapunknak Stekly Zsuzsa zománcműves.

A tárlat – kedd és vasárnap kivételével – július 26-ig minden nap megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában