alkotás

2018.05.07. 13:00

Stekly Zsuzsa tárlata: képek, amelyek nyolcszázhúsz fokon születtek meg

Wessely Gábor

A „45 év 820 fokon” tárlatcím arra utal, hogy Stekly Zsuzsa bonyhádi alkotó 45 éve foglalkozik, a 820 fokon kiégetendő tűzzománcképek készítésével. Az eddigi pályáját is bemutató, de főként friss műveket felsorakoztató kiállítását Kubanek Miklós újságíró nyitotta meg Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban. Közreműködött Tóth István gitáron.

Stekly Zsuzsa kultúrával átitatott közegben nőtt fel. Édesapja ismert portréfestő volt. Tőle tanult először, további ismereteket pedig a pécsi művészeti gimnáziumban, a bonyhádi zománcgyárban és a különböző alkotótáborokban szerzett. Később maga is szervezett szakmai programokat: a ZAB (Zománcművészeti Alkotótábor Bonyhád) létrehozója és lebonyolítója volt tíz éven keresztül. Zománcképei, melyek között sok a szakrális témájú, országszerte ismertek. Győrtől Békéscsabáig már mindenütt volt kiállítása, ez a szekszárdi a kétszáznyolcvannegyedik.

Munkásságáért egyebek mellett Perczel-díjban és Babits-díjban részesült. Szekszárdi tárlata június 2-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában