születésnap

2018.12.08. 16:00

Százhuszonöt éve nevelik a jóra a diákokat

Fennállása 125. évfordulóját ünnepelte idén a Paksi Bezerédj Általános Iskola. Ebből az alkalomból egész évben kiemelt programokkal készültek az intézményben.

Hanol Erzsébet

Kovácsné Pál Krisztina igazgató elmondta, hogy az év elején nyílt nappal, iskolatörténeti és vizuális kiállításokkal várták az érdeklődőket, valamint kiadtak egy jubileumi évkönyvet, amelybe a diákok írásaiból, rajzaiból válogattak, illetve helyet kaptak a kötetben a gyerekek fotói és a különböző iskolai programokról, táborokról készült képek is. A kiadványt az iskola volt tanulói meg tudják vásárolni az intézmény titkárságán.

A jubileum alkalmából egy emlékfát is felavattak a főépületben, amelyet Tumpek Györgyi tanárnő tervei alapján Bonyai Gábor asztalos készített el. A stilizált fán az igazgatók neve és azoknak a nyugdíjba vonult pedagógusoknak a neve szerepel, akik legalább tíz éven át tanítottak az iskolában.

A rendezvénysorozat részeként a múlt héten gálaműsort adtak, amelyben mintegy kétszázötven diák lépett fel. A tizenkilenc műsorszám között volt zenés, mozgásos és egyéni előadás is, és a fináléban a gyerekek együtt énekelték A Pál utcai fiúk című musicalből ismert Mi vagyunk a Grund című betétdalt. Zárásként a nyugdíjas pedagógusokat hívták találkozóra az iskolába. Ötvenketten tudtak eleget tenni a meghívásnak, ők szintén ízelítőt kaptak a gálaműsorból, amely teljes hosszában visszanézhető az iskola honlapján.

A programokhoz a Szekszárdi Tankerületi Központ és a Paks Polgári Iskola „A tanulókért, szebb, emberibb környezetért” Alapítvány nyújtott támogatást.

A polgári iskola

A Paksi Magyar Királyi Állami Polgári Fiúiskola 1893. szeptember elsején megnyitotta kapuját a volt Kornis Kúriában (Deák F. u. 6.). Ennek lett az utódja a Bezerédj Általános Iskola. Az elmúlt évek alatt „sok dolgot élt meg: körzetesítést, bővítést, karcsúsítást, névváltozást, átkeresztelést, államosítást. Mindezek közepette tette dolgát: nevelte jóra, szépre és tanította olvasni, számolni és a világban eligazodni Paks ifjú polgárait” – írják az iskola honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában