hagyományokban gazdag

2017.08.19. 11:53

Száztíz program a II. Bőköz Fesztiválon

A fesztivált augusztus 25. és 27. között rendezik meg az Ormánságban, Kémesen, Szaporcán és Tésenfán, de Kóróson, Drávacsepelyen és Drávacsehiben is lesz egy-egy komolyzenei koncert.

A szervezők különleges helyszíneken – köztük a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban is – várják a fesztiválra kilátogatókat – mondta el Márta István fesztiváligazgató az M1-en.

Az idei díszvendég az Ormánság szülötte, a decemberben 70. életévébe lépő Szatyor Győző szobrászművész, akinek három kiállítása is nyílik a fesztiválon.

A rendezvényeken fellép többek között Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Besh o'droM, Szirtes Edina Mókus, a Kaláka, a Hagyományok Háza és Pápai Joci zenekarával.

Fiatal jazz-zenészek jazzszekérrel várják a közönséget, a fővárosi Nemzeti Színház ifjú művészei – Vidnyánszky Attila rendezésében – a szaporcai Hétöles tónál adják elő a János vitézt, Érdi Tamás zongoraművész pedig ugyanitt éjszakai, „csillagos ég” ad koncertet .

Kiállítással és folyamatos vetítéssel jelentkezik Szaporcán a Cseh Tamás Archívum, a gyerekek szórakoztatásáról bábszínház, játszóudvar gondoskodik.

Márta István elmondta: Bőköz hagyományaiban nagyon gazdag vidék, ezt szeretnék a fesztivállal megőrizni és továbbadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!