előadás

2018.12.21. 12:30

Tanár úr kérem a dombóvári Tinódi Házban

Varga Szilvia

A Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Szent Orsolya Iskolaközpont tanárai és diákjai mertek nagyot álmodni és színre vitték Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című művének jeleneteit Oberfrank Pál színművész rendezésében.

Kerényi Zsolt, a Szent Orsolya Iskolaközpont igazgatója a következő szavakkal köszöntötte a nagyszámú közönséget: – Egy általános és egy középiskola diákjaiból és tanáraiból álló kis csapat elhatározta, hogy aktív részese lesz a magyar irodalom egy kicsiny szeletének. Szimbolikus jelentése is van a mai estének, miszerint a művészet, a szépirodalom mindenkihez szól, és minél több emberhez el kell hogy jusson. Ezért előadásunkban különböző korú, különböző körülmények között élő fiatalok szerepelnek, akik jeltolmácsolás mellett adják elő a darabot.

Az előadást megtekintette Karinthy Márton Kossuth-díjas színigazgató, színházrendező, író; Karinthy Frigyes unokája, valamint Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, és a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója, Ábrahám Norbert. Rengeteg fiatal várta kíváncsian a szüleivel, hogy mi fog történni a színpadon – már akik bejutottak, mert a telt ház miatt sokan kint rekedtek. Remélhetőleg mindenki katartikus élményekkel, lélekben feltöltődve térhetett haza.

Öröm volt látni az amatőr színészek lelkesedését, és a jól megérdemelt vastaps alatt a fiatalok boldogságát. Jó kezdeményezés volt, dicséretet érdemelnek az ötlet megálmodói és természetesen mindazok, akik közreműködtek ennek a sikeres darabnak a létrehozásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában