március 14-től

2020.03.11. 16:09

Tizennégy bérletet kínál az új évadban a Müpa

A 2020/21-es évadban különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkuszi produkciók és táncelőadások követik majd egymást.

Tizennégy bérlettel és sorozatainak folytatásával várja a közönséget az új évadban a 2020. március 14-én megnyitásának 15. évfordulóját ünneplő Müpa.

Az évad művésze 2020/2021-ben Várdai István csellóművész, az évad együttese pedig a 40 éves Győri Balett – mondta el Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója az évadot bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

A Zenekari páholy elnevezésű bérletsorozatban Sir Antonio Pappano a római Santa Cecilia Akadémia Zenekarát, Daniel Harding a Bécsi Filharmonikusokat vezényli, a Philharmonia Orchestra élén Esa-Pekka Salonen áll majd, a Mahler Chamber Orchestra Daniele Gattival érkezik.

A Hang-szálak bérletben mások mellett Ann Hallenberg, Roberta Invernizzi, Sophie Karthauser, Anders Dahlin és Christian Immler, a Philippe Herreweghe vezényelte Orchestre des Champs-Élysées és a Collegium Vocale Gent, valamint Elína Garanca, Ludovic Tézier és Ramón Vargas lép fel. A Kamarakincsek-bérletben Frankl Péter, Várdai István, Víkingur Ólafsson, Baráti Kristóf és Várjon Dénes ad koncertet.

Folytatódik az Európai Hangversenytermek Szövetségével (ECHO) közös, fiatal tehetségeket bemutató Rising Stars sorozat, a Felfedezések bérlet révén fiatal tehetségeket ismerhet meg a közönség.

A Müpa két különböző matinébérletet kínál a 10-14 éves korosztálynak, akiket a hangversenyek és programsorozatok mellett interaktív foglalkozásokkal és fejlesztő VR-játékokkal is várnak.

A 2020/21-es évadban különleges könnyűzenei és világzenei koncertek, újcirkuszi produkciók és táncelőadások követik majd egymást: visszatér Budapestre Branford Marsalis, fellép a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra, Gyenyisz Macujev pedig dzsesszt játszik. Újra lesz Jazz Showcase, Jazztavasz és Hey, June! fesztivál.

A Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös programsorozata, az Európai Hidak középpontjában 2020-ban az Egyesült Királyság áll, az egész napos zenei maratonon pedig 2021-ben Liszt és Berlioz művei szólalnak meg. A Budapesti Wagner-napokon a Fischer Ádám vezényelte Ring-tetralógia mellett 2021-ben a Lohengrin bemutatója várja a közönséget.

Folytatódnak a közvetítések a Metropolitan Opera előadásairól, emellett megrendezik a Literárium, a Literárium Extra és a Vers-estek irodalmi sorozatokat is.

Káel Csaba emlékeztetett arra is, hogy az intézmény együttműködési megállapodást kötött – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) után – a Budapesti Corvinus Egyetemmel, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel és a Semmelweis Egyetemmel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában