Amerikában

2019.03.08. 16:16

Újabb nemzetközi elismerést kapott az Örök tél

Szász Attila filmje a legjobb filmdrámának járó díjat kapta a Sedona Nemzetközi Filmfesztiválon.

Fót, 2017. március 10. Csányi Sándor színész, az egyik fõszereplõ Szász Attila rendezõ Örök tél címû filmje forgatásán a Mafilm fóti bázisán 2017. március 10-én. Idén február végén fejezõdött be a Gulág-emlékév, de több film is jelenik még meg a témában, közte Szász Attila nagyjátékfilmje, amelynek bemutatója 2018 februárjában lesz. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A február 22. és március 1. között huszonötödik alkalommal Sedonában megrendezett filmfesztivál az egyik legnépszerűbb függetlenfilmes seregszemléje Észak-Amerikában. Idén 160 alkotást mutattak be a világ minden tájáról, Izlandtól Palesztinán át Hollandiáig – olvasható az Origo cikkében.

Az Örök tél korábban díjat nyert többek között St. Louisban, Indianapolisban, Fort Lauderdale-ben és Los Angelesben, megkapta a Legjobb Európai Tévéfilmnek járó Prix Europa-díjat, az A-kategóriás Montreáli Filmfesztiválon pedig a legjobb rendezés díját is. A film fesztiválkörútja áprilisban folytatódik Kaliforniában és Zágrábban.

Az Örök tél története annak a több százezer magyarnak állít emléket, akiket a II. világháború végén szovjet munkatáborokba hurcoltak kényszermunkára, és akik közül sokan soha nem térhettek haza.

A film létrejöttét a Gulág Emlékbizottság támogatta.

Az Örök tél alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró nevéhez olyan sikeres történelmi tévéfilmek fűződnek, mint a Félvilág és A berni követ. Következő közös munkájuk, az Apró mesék című romantikus történelmi thriller jövő héttől (március 14-től) látható a hazai mozikban.

A borítóképen Csányi Sándor, a film egyik főszereplője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában