megyei könyvtár

2019.06.11. 10:30

Újdonságokkal készülnek az Ünnepi Könyvhétre

Budavári Kata

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Yulia Grigoryeva

Ugyan mindent nem tudnak lehozni Szekszárdra, de közel ötszáz címet, és úgy ezer kötetet lehet majd megvásárolni az Ünnepi Könyvhéten a megyei könyvtárban, tudtuk meg Liebhauser János igazgatótól. Elmondta: nagy segítség, hogy a Libri már tavaly melléjük állt, az azt megelőző években ugyanis lényegében nem volt vásár a könyvünnepen.

A programsorozat a központi rendezvényekkel egy időben, azaz június 13-án kezdődik, ezen a napon ingyen lehet beiratkozni a könyvtárba. Két zárt körű gyermekeknek szóló előadást leszámítva minden egyes esemény nyilvános.

A nyitónapon Móser Zoltán és Vörös István verses fotóalbumával ismerkedhet meg a közönség. Az élmény összművészeti lesz, a zenés irodalmi estet beszélgetés követi. Vendég lesz Kemény Zsófi slammer, Kemény István lánya, aki új hang a magyar irodalomban, és akit édesanyja Szirmay Ágnes kísér el. Régi ismerőst is üdvözölnek a bibliotékában, Kukorelly Endrét, aki Pálya című új kötetével érkezik. Előreláthatóan a vele folytatott beszélgetésben szó lesz fociról és Baumgarten-díjról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában