felhívás

2019.03.04. 18:10

Virtuózok-Meghosszabbították a jelentkezési határidőt március 10-ig

A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább.

Budapest, 2018. szeptember 7. Boros Misi (b2), valamint Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoramûvész a Virtuózok szuperkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 7-én. A koncerten elõször szólaltak meg Kocsis Zoltán, a 2016-ban elhunyt világhírû mûvész zongorái. MTI Fotó: Soós Lajos

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Március 10-ig meghosszabbították a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik évadának jelentkezési határidejét – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóosztálya hétfőn.

A Duna Televízióban látható Kamara Virtuózok elnevezésű évadba olyan muzsikáló csoportok jelentkezését várják, „amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül” – olvasható a közleményben.

Az együttesek tagjainak száma legalább három, legfeljebb 10 fő lehet, az átlagéletkor nem haladhatja meg a 35 évet.

Bármely akusztikus hangszerrel lehet jelentkezni, ami mozgatható és szállítható. Énekegyüttes vagy ének- és hangszeregyüttes is nevezhet az idei megmérettetésre. Lényeges, hogy egy együttesnek legfeljebb kettő olyan tagja lehet, akinek felsőfokú zenei végzettsége van.

A jelentkezéseket a [email protected] címre várják a szervezők. A pályázóknak az e-mailben összesen öt, egyenként 3-8 perc hosszúságú zeneművet – a reneszánsztól a kortárs zenéig – kell megadniuk, valamint az egyik darab vágatlan videofelvételét is mellékelniük kell.

A műsorba azok jelentkezését is várja a csatorna, akik az előző évadok válogatói során nem jutottak tovább és most másokkal együtt ismét szeretnék megmérettetni magukat

– írja a közlemény, amely szerint a tehetségkutatáson és a klasszikus zene megismertetésén, megszerettetésén túl a Virtuózok idei szezonja az együtt-zenélés örömét, közösségformáló erejét kívánja átadni a nézőknek.

A Kamara Virtuózok felhívásáról bővebb információ a www.mediaklikk.hu/virtuozok oldalon található.

Borítókép: Boros Misi (b2), valamint Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a Virtuózok szuperkoncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. szeptember 7-én. A koncerten először szólaltak meg Kocsis Zoltán, a 2016-ban elhunyt világhírű művész zongorái.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában