emlékezés

2017.09.05. 14:12

Vörös rózsákkal búcsúznak Makk Károlytól szombaton

A rendezőt a Fiumei Úti Sírkertben temetik a hétvégén.

Budapest, 2017. május 24. Makk Károly, a Nemzet Mûvésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendezõ, forgatókönyvíró, színész, érdemes és kiváló mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A mûsorban résztvevõk olyan filmeket idéztek meg, melyek helyszínéül a rendezõk a Balatont választották. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Szombaton 11 órakor lesz Makk Károly Kossuth-díjas filmrendező, a nemzet művésze temetése Budapesten, a Fiumei Úti Sírkert Nemzeti Emlékhely 41-es parcellájában – közölte kedden a Nemzeti Örökség Intézete az MTI-vel.

Kérjük, a gyász jeléül csak egy szál vörös rózsát hozzanak. A család külön kérése, hogy az esetlegesen koszorúra szánt összeget a Palam et Publice – Nyilvánosan Alapítvány számára utalják át

- olvasható a közleményben.

Makk Károly életének 92. évében hunyt el augusztus 30-án, a rendezőt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Budapest Főváros Önkormányzata saját halottjának tekinti.

Borítókép: MTVA Fotó/ Zih Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!