Lakberendezés

2010.05.21. 09:11

Lakás-kaland-túra

A Placcc Pécs Fesztivál résztvevői Uránvárost mutatják be egészen meghökkentő látásmódról téve tanúbizonyságot.

BAMA

Naponta látott helyszínekből és észrevétlen városi tárgyakból merítenek ihletet a Placccosok már 2008 óta: az Artopolis Egyesület azért indította el két éve a mozgalmat Budapesten, hogy bemutassa a magyar közönségnek az úgynevezett helyszín-specifikus művészetet, és arra inspirálja a hazai alkotókat, hogy az egyes helyszíneket ne csupán díszletként használják, hanem újra is értelmezzék azokat.

A PLACCC korábbi akciói után most Pécs és Uránváros kerül terítékre, a PLACCC Pécs Fesztivál felkérésére prágai, pécsi és budapesti alkotók fogtak össze, hogy kortárs művészeti eszközök segítségével megmutassák Uránváros rejtett szépségét. És hogy mi várható? Színházi thriller egy családi ház kertjében, kalandtúra Uránváros panellakásaiban és meghökkentő köztéri installációk a belvárosban.

A helyi magánszemélyek lakásaiban létrehozott produkciók provokálnak, megnevettetnek, felráznak és elgondolkodtatnak. Az eredmény intenzív, interaktív, testközeli kapcsolat a város, a művészek és a közönség között. A Lakás-kaland-túra nem színház, nem építészet és nem képzőművészet, mégis mindez egyszerre, viszont lényege a meglepetés, így azt nem árulhatjuk el, milyen produkciók születnek meg az egyes lakásokban.

A vendégek május 26. és 30. között sétálhatnak végig a Lakás-kaland-túra útvonalán, 10 percenként indulnak a kétfős turnusok a délutáni-esti időszakban, a túra hossza kb. 80 perc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!