bayern münchen

2018.04.13. 11:11

Megvan Heynckes utódja

Német sajtóértesülések szerint Niko Kovac lesz a bajnoki címét múlt hétvégén megvédő Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Frankfurt, 2018. április 13. 2018. április 8-án Frankfurtban készített kép Niko Kovacról, az Eintracht Frankfurt futballklub horvát vezetõedzõjérõl, aki német sajtóértesüések szerint a következõ idénytõl átveszi az elsõ osztályú német labdarúgó-bajnokságot már megnyerõ Bayern München irányítását. (MTI/EPA/Armando Babani)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Armando Babani

A Kicker magazin úgy tudja, a bajor klub vezetősége egyetértésre jutott abban, hogy az Eintracht Frankfurt horvát trénere legyen az idény végén távozó Jupp Heynckes utódja.

A 46 éves Kovac állítólag csütörtökön értesítette Fredi Bobic frankfurti ügyvezetőt arról, hogy élni fog jövő nyárig szóló szerződésének egyik záradékával, amely szerint elszegődhet korábbi klubjához.

Lelépési díja 2,2 millió eurót tesz ki, és kétéves kontraktus várja Münchenben.

A Bild című napilap által is megerősített értesüléseket a Frankfurt cáfolta, míg a Bayern nem kívánta kommentálni.

A 72 éves Heynckes októberben „ugrott be” a menesztett Carlo Ancelotti helyére, de már közölte, hogy a szezont követően befejezi edzői pályafutását. A veterán sikerkovács 2013-ban triplázott a Münchennel (bajnoki cím, kupadiadal, Bajnokok Ligája-győzelem), idén csapata már megszerezte a Bundesliga-elsőséget, míg a kupában és a BL-ben elődöntőbe jutott.

A 83-szoros válogatott Kovac 2001 és 2003 között erősítette a bajorokat, és 34 meccsen háromszor volt eredményes. A Bayernnel bajnoki címet és kupaelsőséget szerzett, emellett megnyerte a klubvilágkupát is. Edzőként két évig volt hazájában szövetségi kapitány, majd 2016-ban ült le a frankfurti kispadra, és sikeresen benntartotta, azután tavaly a kupadöntőbe vezette a csapatot.

Korábban úgy hírlett, hogy Thomas Tuchel és Julian Nagelsmann is esélyes a posztra, ám előbbi sajtóhírek szerint a Paris Saint-Germaint választotta, utóbbi pedig marad Hoffenheimben.

Borítókép: 2018. április 8-án Frankfurtban készített kép Niko Kovacról, az Eintracht Frankfurt futballklub horvát vezetőedzőjéről

MTI / EPA / Armando Babani

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában