a tragédia okai

2019.02.28. 10:39

Nem is szállíthatott volna utast a Salával lezuhant pilóta

A szakértő szerint ráadásul a gépnek is szigorúbb feltételeknek kellett volna megfelelnie.

(FILES) In this file photo taken on February 08, 2019 yellow flowers are displayed in front of the portrait of Argentinian forward Emiliano Sala at the Beaujoire stadium in Nantes, France. - Argentine footballer Emiliano Sala's body is to be returned to Argentina on Friday for his wake at the Club Atletico y Social San Martin in his hometown Progreso, Santa Fe province. Sala's body was recovered from plane wreckage in the English Channel last week. He was flying to his new team, English Premier League side Cardiff City, from his old French club Nantes when his plane went missing over the Channel on January 21. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Loic Venance

Nem volt engedélye utasszállításra az Emiliano Sala argentin focistát szállító pilótának – közölte Háy György repülésbiztonsági szakértő csütörtökön az M1-en. A szakértő hozzátette, a repülőgépnek is magasabb műszaki követelményeknek kellett volna megfelelnie az utasszállításhoz.

Közölte, az angol balesetvizsgálók előzetes jelentéséből kiderült a repülőgép és a pilóta előélete, a kedvezőtlen időjárás, valamint a lezuhanás időpontjáig látszik, hol repült a gép.

A szakértő szerint jobb időjárás esetén ki tudják majd emelni a vízből a roncsot, amely újabb információkat adhat a baleset körülményeiről.

Sala a Nantes labdarúgócsapatától szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én. Az egymotoros repülőgép pilótája a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A gépre február 3-án bukkantak a tengerfenéken, három részre szakadva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!