vizsgálják az ügyet

2019.07.25. 13:45

Öngyilkosságra készülhetett a megrontással vádolt amerikai milliárdos

Börtöncellájában sebesülten találták Jeffrey Epsteint, az emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával előzetes letartóztatásban lévő amerikai milliárdost – jelentette késő esti híradójában az NBC televízió.

(FILES) In this file undated handout photo obtained July 11, 2019 courtesy of the New York State Sex Offender Registry shows Jeffrey Epstein. - Jeffrey Epstein is on suicide watch after he was found semi-concious in his cell on the evening of July 24. Epstein, 66, was charged on July 8, 2019 by prosecutors in New York with one count of sex trafficking of minors and one count of conspiracy to commit sex trafficking of minors. (Photo by HO / New York State Sex Offender Registry / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / NEW YORK STATE SEX OFFENDER REGISTRY/HANDOUT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP PHOTO / NEW YORK STATE SEX OFFENDER REGISTRY / HANDOUT

A 66 éves Epsteinre félig öntudatlan állapotban találtak rá cellájában. A nyakán eddig nem tisztázott eredetű sérülés nyomai voltak láthatók.

Az NBC értesülései szerint a manhattani börtön elkülönített zárkájában őrzött Epsteint állandó megfigyelés alatt tartották, hogy megelőzzék esetleges öngyilkossági kísérletét. A televízió két, meg nem nevezett forrása arról számolt be, hogy

Epstein öngyilkossággal próbálkozott, egy harmadik forrás szerint viszont megrendezte az egészet, hogy öngyilkossági kísérletre, vagy akár támadásra hivatkozva elérje: egy másik börtönbe szállítsák át.

Más források szerint egy másik bűnöző támadhatta meg őt, azonosították is a kilétét, de az illető ügyvédje cáfolta a feltételezést.

A börtönben megindították a vizsgálatot a történtek miatt.

Jeffrey Epsteint július 6-án tartóztatták le, emberkereskedelem és kiskorú lányok megrontásának vádjával.

Ügyvédjei később 500 millió dolláros óvadék ellenében védencük házi őrizetbe helyezését kérelmezték, de a bíróság a szökés veszélyére hivatkozva ezt elutasította.

Az Epstein-ügy következtében távozott posztjáról Alex Acosta munkaügyi miniszter, aki 2008-ban a miami ügyészség tagjaként egyike volt azoknak az ügyészeknek, akik vádalkut kötöttek az akkor is kiskorúak elleni szexuális visszaéléssel vádolt Epsteinnel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!