nagyot robbanhat

2019.08.01. 12:27

Scorsese legújabb filmjét sem bízta a véletlenre

Robert De Niro és Al Pacino párosa biztos kasszasiker.

(FILES) In this file photo taken on December 1, 2018 US actor Robert De Niro (L) and US film director Martin Scorsese (R), arrive at the Marrakech International Film festival in the city of Marrakesh - Netflix on July 31, 2019 unveiled the trailer for Martin Scorsese's long-awaited new film, "The Irishman" -- a major project for the streaming giant featuring powerhouse Oscar winners Robert de Niro, Al Pacino and Joe Pesci, all digitally enhanced to look younger. The crime epic tells the story of powerful union leader Jimmy Hoffa (Pacino), crime boss Russell Bufalino (Pesci) and Frank "The Irishman" Sheeran (De Niro), who claimed he killed more than 25 people on their orders. (Photo by FADEL SENNA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fadel Senna

Az 57. New York-i Filmfesztiválon lesz Martin Scorsese The Irishman című nagyköltségvetésű gengszterfilmjének a bemutatója, az alkotás egyben a mustra nyitófilmje lesz szeptember 27-én – írta meg a hirado.hu a Lincoln Center bejelentése alapján.

A Netflix gyártásában 125 millió dolláros költségvetéssel készült, eredeti történeten alapuló filmet az ír bérgyilkos és Jimmy Hoffa szakszervezeti vezető kapcsolatáról nagy várakozás övezi. A címszerepet Robert de Niro, Hoffát Al Pacino alakítja.

„Az Irishman mesterek műve, a filmművészet legmagasabb tudásával készült, amelyet ritkán láttam életemben”

– hangoztatta Kent Jones, a fesztivál igazgatója közleményében. A Netflix a filmnek erőteljes díjszezont tervez, filmszínházi bemutatójának dátumát azonban még nem jelölte meg.

Az AP amerikai hírügynökségnek adott korábbi interjújában Scorsese azt mondta, hogy a Netflix volt az egyedüli, amely hajlandó volt finanszírozni ambiciózus filmjét, amely Charles Brandt Hallom, szobafestő vagy című bestsellerén alapul.

„Senki más nem vállalta, senki. Abban a tudatban döntöttünk elkészítéséről, hogy filmszínházakba soha nem kerül. Ők azonban azt mondták, hogy mozikban is be fogják mutatni néhány hétig”

– közölte.

Scorsese hétfőn megköszönte, hogy a New York-i Filmfesztivál nyitófilmnek választotta alkotását. Az 57. New York-i Filmfesztivált szeptember 27. és október 13. között rendezik.

Borítókép: Robert De Niro és Martin Scorsese a Marrakech-i Nemzetközi Filmfesztiválon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!