Ország-világ

2020.09.21. 07:40

Ronaldinho szerint Messi korántsem minden idők legjobbja

Kapásból három korábbi legendát is az argentin elé sorol.

Barcelona's Brazilian midfielder Ronaldinho (R) and Argentinian Leo Messi (L) take part in a training session at the Camp Nou stadium in Barcelona, 06 November 2007 in Barcelona on the eve of their Champions League group E football match against Rangers FC. AFP PHOTO / LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Lluis Gene

Ha azt gondolnánk, hogy a brazil világsztár, a pályafutását már befejező Ronaldinho és az argentin állócsillag, Messi nincsenek jóban, tévedünk. Korábban nemcsak csapattársak voltak a Barcelonában, de azóta is jó barátságot ápolnak – írja a hirado.hu.

Mégis, amikor Ronaldinhót megkérdezték, egyetért-e azzal a kijelentéssel, hogy Lionel Messi a világ valaha volt legjobb labdarúgója, nemmel válaszolt.

„Szenzációs játékos. Ha az lenne a kérdés, hogy a mostani korszak legjobbja-e, igennel felelnék. De ott van előtte Pelé, Maradona és Ronaldo.” (Ronaldinho itt nem a portugál Cristianóra, hanem az „eredeti”, brazil Ronaldóra gondolt – a szerk.)

„Nem szeretek hasonlítgatni, pláne nem különböző korszakok zsenijeit” – magyarázta döntését a Grémio, a Paris SG, Barcelona és a Milan egykori sztárja.

Messi még korábban úgy nyilatkozott Ronaldinhóról, hogy neki köszönheti a Barca azt a változást, mellyel a klub újkori sikereire útjára lépett.

Borítókép: Ronaldinho (jobbra) és az argentin Leo Messi edzésen a Camp Nou stadionban, Barcelonában, 2007. november 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!