Bulvár-celeb

2021.04.18. 06:20

Titkos üzenetet rejtett Fülöp koszorúja: így köszönt el szerelmétől a királynő

Erzsébet királynő egy titkos üzenetet rejtett el férje koszorúján.

A wreath of flowers lies on the coffin during the ceremonial funeral procession of Britain's Prince Philip, Duke of Edinburgh to St George's Chapel in Windsor Castle in Windsor, west of London, on April 17, 2021. - Philip, who was married to Queen Elizabeth II for 73 years, died on April 9 aged 99 just weeks after a month-long stay in hospital for treatment to a heart condition and an infection. (Photo by LEON NEAL / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Fülöp herceget szombaton helyezték örök nyugalomra a Szent György-kápolnában – írja a Ripost. Mint kiderült, amikor II. Erzsébet királynő kész volt szembenézni a felfoghatatlannal, miszerint búcsút kell vennie férjétől, a lelki társától, ragaszkodott ahhoz, hogy személyesen ő válogassa ki a virágokat Fülöp koszorújához.

Erzsébet királynő ugyanis egy titkos üzenetet csempészett a koszorúba, mintegy összekacsintottak még utoljára imádott férjével.

A koszorút fehér virágok alkották: liliom, frézia, rózsa, viaszvirág, szagos bükköny és jázmin.

Mindennek jelentése van: a liliom az újjászületés jelképe, a fehér rózsa a tisztelet és az emlékezés virága, valamint ez június hónap virága is – és ebben a hónapban született Fülöp herceg.

A jázmin a tisztaság, a szagos bükköny a búcsú és a hála jelképe. A fehér viaszvirágok pedig a halhatatlan szerelmet jelentik. A királynő a virágok nyelvén is el akart búcsúzni Fülöptől.

A koszorúba pedig egy kézzel írt üzenetet is elrejtett II. Erzsébet. A kártya jól látható részén az „In loving memory”, azaz „Szeretettel őrizzük emléked” szöveg olvasható, ám az üzenet teljes terjedelmét nem hozták nyilvánosságra.

Egy nagyon fontos, és megható részletre azonban fény derült. Így írta alá a levelet II. Erzsébet: „Lilibet”

A People magazin szerint a becenevet Erzsébet még gyerekkorában kapta, Fülöp herceg pedig halála napjáig így is szólította.

Itt írtunk róla, hogy zajlott a temetés, amely a járványügyi előírások miatt a hagyományostól eltérő, sokkal személyesebb szertartás volt. A világ persze arra is figyelt, hogy mi lesz Harry és Vilmos között, amikor hosszú, feszültségektől terhes hónapok után először újra találkoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!