Bulvár-celeb

2021.05.02. 15:53

Elkészült a jelentés: döbbenetes információk derültek ki Diego Maradona haláláról

A szakértők szerint hiányos és gondatlan egészségügyi ellátásban részesült.

(FILES) In this file photo taken on November 02, 2019 Gimnasia y Esgrima team coach Diego Armando Maradona gestures to supporters as he leaves the field after an Argentina First Division Superliga football match against Estudiantes, at El Bosque stadium, in La Plata, Buenos Aires province, Argentina. - Argentine football icon Diego Maradona received inadequate medical care and was left to his fate for a "prolonged, agonizing period" before he died last year, an expert medical panel concluded on April 30, 2021. (Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP)

Forrás: AFP / Alejandro Pagni

Fotó: AFP

Az orvosi szakértőkből álló testület megállapította, hogy

halála előtt hiányos és gondatlan egészségügyi ellátásban részesült Diego Maradona, a futball történetének egyik legnagyobb játékosa.

A BBC cikke szerint az ügyészek a labdarúgó tavaly novemberi halála után kérték fel a testületet, hogy vizsgálják meg a sztár halálának körülményeit, valamint orvosi csapatának teljesítményét – írja a Bors.

Maradona utolsó óráiról egy 70 oldalas jelentés készült, melyben az áll, hogy

a focista állapota már halála előtt 12 órával súlyosbodott, az orvosi csapat azonban nem figyelt rá, lényegében a sorsra bízta Maradona túlélését.

A legendáról, lényegében lemondtak az orvosai....
Fotó: AFP

 

Az orvosszakértők megállapították: Maradonának nagyobb esélye lett volna a túlélésre, ha nem az otthonában, hanem egy egészségügyi intézményben kezelik.

A testület arra jutott, hogy az orvosi csapat intézkedései hiányosak és meggondolatlanok voltak...

Az ügyészség Maradona orvosa, a 39 éves Leopoldo Luque és pszichiátere ellen is vizsgálódik, Luque tagadja a gondtlanságot. Az orvos a focista halála után egy novemberi sajtótájékoztatón sírva beszélt arról, hogy mindent megtett a barátként szeretett betegért, „egészen a lehetetlenig” elment, hogy megmentse.

Most, hogy az orvosi testület nyilvánosságra hozta a jelentést, az ügyészek fognak dönteni arról, hogy történik-e vádemelés az ügyben. Argentína legnagyobb lapja, a Clarín szerint akár az emberölés is a vádak között szerepelhet.

Diego Maradona, a világbajnok argentin futballista 60 éves korában halt meg tavaly novemberben és februárban egy tanú azt állította, hogy ápolók altatótablettákat kevertek Maradona sörébe, hogy éjszaka nyugodtan aludjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!