Bulvár-celeb

2021.05.09. 11:52

Több száz rejtélyes, fényes gömb haladt át Magyarország fölött az éjjel: ez a magyarázat (videó)

Rengetegen jelezték különböző fórumokon a közösségi médiában, hogy ijesztő jelenséget láttak szombaton késő este az égbolton: több száz fénylő pont halad egymás után, sorban a csillagok között. Nem, nem ufók voltak...

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A life.hu az Origo Tech rovatában április végén megjelent cikket idézi, amiben ott a magyarázat a libasorban haladó fénylő pontokról:

„Elon Musk, mint azt vélhetően sokan tudják, nem csak az elektromos autókat gyártó Tesla vezetőjeként ismert, hanem ő irányítja a SpaceX nevű űripari vállalatot is, ami már számos áttörést ért el, és nagyon komoly tervekkel rendelkezik a jövőre nézve. Ezen tervek közé tartozik a Starlink névre elkeresztelt projekt, aminek keretein belül

több ezer pici műholdat lőnek fel hosszú hónapok alatt, míg végül ezek a műholdak pályára állva és egymástól megfelelő távolságra elhelyezkedve arra adnak majd lehetőséget, hogy gyors és bármilyen földi infrastruktúrától független internetelérés váljon hozzáférhetővé a bolygónk bármelyik pontján.

Azt persze nem tudni, hogy pontosan mennyire lesz gyors és megbízható a kapcsolat a jelenlegi műholdas megoldásokhoz képest, de Musk ígérete szerint jelentősen, amit hajlamosak is lehetünk elhinni az innovációban kétségtelenül élen járó üzletembernek és mérnöknek. Az mondjuk kicsit furcsa, hogy elsőként nem olyan helyeken fog elindulni a szolgáltatás, ahol azt gondolnánk, hogy kifejezetten fontos lenne (például Afrikában), hanem Észak-Amerikában, de a SpaceX ígérete szerint aztán 2021-ra alaposan kibővül majd a lefedett terület.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!