Bulvár-celeb

2022.12.25. 06:30

Sokkoló felvétel mutatja be, mi történik, ha hagyjuk kiszáradni a karácsonyfát (videó)

Nem érdemes megkockáztatni.

Illusztráció: Shutterstock

Döbbenetes videót tett közzé a Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet: a képsorokat látva remélhetőleg az is megöntözi idén a karácsonyfáját, aki egyébként nem szokta.

A videóval azt szemléltetik, hogy miért fontos megöntözni az élő karácsonyfákat az ünnepek idején. A felvételen szereplő, egymás melletti fák alatt van egy időzítő, ami egyformán indul el, majd a két fa ugyanakkor kap lángra.

Jól látszik, hogy a jobb oldalon látható száraz fenyőfa pillanatok alatt leég, és a tűz átterjed a berendezési tárgyakra, míg a bal oldali öntözött fenyőn kialakuló lángok ugyanennyi idő alatt éppen hogy látszódnak - derül ki a Life.hu cikkéből.

"Habár a karácsonyfatűz nem olyan gyakori, ha egyszer megtörténik, súlyos vége lehet. Kérünk mindenkit, hogy kellő odafigyeléssel dekorálja fel fenyőfáját, hogy biztonságosabbá tehessék az ünnepeket"

– olvasható az intézet weboldalán.

A fenyőfát egyébként már a vásárlás után, a díszítés előtt érdemes vízbe helyezni. Egy átlagos fa akár négy liter vizet is képes felszívni. Egyrészt így tovább gyönyörködhetünk benne, másrészt pedig, mint a videóban is látható, kisebb eséllyel kap lángra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!