Bulvár-celeb

2021.06.18. 05:50

Szülei kérésére amputálták a kislány lábát: a legjobbat akarták neki

Willow Dodding súlyos fejlődési rendellenességgel jött világra.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Húszhetes terhes volt Charlotte Willow, amikor az egyik rutinvizsgálaton szörnyű hírt közöltek vele az orvosok: kislányának fejlődési rendellenessége van. A szülőknek azzal kellett szembesülniük, hogy Willow jobb lába kacska lesz, ugyanis a szárkapocscsont nem fejlődött ki rendesen.

Bokájával és lábfejével is akadt kevéske gond a többi csont deformitása miatt, és a kicsi két ujja is hiányzott, de az csupán némi korrekciót igényelt volna. Az orvosok azt tanácsolták a szülőknek, várják meg, míg Willow megszületik, utána gondolkozzanak el a legjobb terápián.

Charlotte és James a kislány 19 hónapos korában döntött úgy, hogy a jelentősen rövidebb jobb lábszárat nem próbálják meg hosszú évek, több tucat műtét és pokoli fájdalmak mellett meghosszabbítani, hiszen annak sikeressége igen kétes, Willow-nak viszont szörnyű tortúrával járt volna. Ha ezt választják, az sem lett volna biztos, hogy a több tucat korrigációs műtét után valóban sikerül olyan hosszúra nyújtani Willow lábát, mint a másik – írja a Bors.

Nagy döntést hoztak

Ezért az orvosokkal együtt arra az elhatározásra jutottak, hogy

inkább amputáltatják a csonkán fejlődött részt, így adva esélyt a kicsi lánynak egy olyan életre, amiben képes lesz a kortársaival együtt szaladgálni és a testi fogyatékossággal együtt is normális életet élni.

A két és fél órás műtét tavaly januárban volt, Willow pedig gyorsan felépült belőle. Most protézist hord, amivel képes futni, ugrálni, és látszólag egy nagyon boldog kislány, akinek nincsenek fájdalmai és nem vár rá operációk sora.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!