Megdöbbentő

2022.04.09. 08:50

Három évtized után derült fény a brutális sorozatgyilkos kilétére

DNS-minták alapján azonosították azt az amerikai férfit, aki 1987 és 1989 között három nővel végzett egy út menti motelben.

Több mint 30 éve keresik az amerikai hatóságok az úgynevezett „I-65 gyilkost". A többszörösen elítélt Harry Edward Greenwellt, aki 2013-ban rákban halt meg, DNS-minták alapján azonosították több mint 30 év után - derül ki az Origo cikkéből.

 

A rendőrség szerint 99,99 százalék a valószínűsége, hogy ő az az amerikai férfi, aki meggyilkolta Vicki Heath-t, Peggy Gillt és Jeanne Gilbertet. Az áldozatok 1987 és 1989 között haltak meg, Vicki 41, a másik két nő 24 éves volt. Harry Edward Greenwell olcsó motelekben lőtte le őket a I-65-ös út mentén. (A csaknem 1500 kilométeres Interstate 65 autópálya az alabamai Mobile-tól az illinoisi Chicagóig vezet.)  

 

 

A bűnözőt más bűncselekmények miatt többször is lecsukták, 1990-ben megerőszakolt egy nőt. Az "I-65-ös gyilkos" személyazonosságát leleplező sajtótájékoztatón egy rendőr azt nyilatkozta, hogy ez a nő az egyetlen ismert áldozat, aki túlélte a kegyetlen támadásokat. Kimberly Gilbert Wright, a három halálos áldozat egyikének lánya azt nyilatkozta: édesanyja még mindig a szívükben él.

 

A rendőrség nem zárja ki, hogy Greenwell neve több gyilkossághoz is köthető lesz, mert az amerikai férfi sokat utazott. A régióban történt megoldatlan gyilkossági ügyeket jelenleg is vizsgálják.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!