Elképesztő fogás

2022.06.11. 06:39

Több mint 4 tonna kokaint találtak egy kikötőben

Egy razzia során 4,3 tonna kokaint foglaltak le az olasz hatóságok Trieszt kikötőjében, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 240 millió euróra tehető - közölte az olasz rendőrség.

Az üggyel kapcsolatban 38 embert vettek őrizetbe, köztük más európai országok állampolgárait, illetve egy kolumbiait.

A rendőrség közel kétmillió euró készpénzt, valamint járműveket kobozott el 100 ezer euró értékben. Ez volt az egyik legnagyobb drogellenes razzia Európában. Az intézkedéssorozatot Antonio De Nicolo trieszti főügyész koordinálta. A műveletben olasz, szlovén, horvát, bolgár, holland és kolumbiai rendőrök is részt vettek. 

Több mint egy évig tartó nyomozás során sikerült rekonstruálni a kokain útját a dél-amerikai termelőktől az európai kereskedőkig.

Az is kiderült, hogy Olaszországban a kokainkereskedelem hírhedt bűnbandákhoz köthető Veneto, Lombardia, Lazio és Calabria tartományban. A nyomozásban a kolumbiai igazságszolgáltatás és rendőrség, valamint az amerikai belbiztonsági hatóság is részt vett.

A nyomozás során a hatóságok alkalmazottjai beépültek a drogkereskedelemmel foglalkozó csoportokba. Olyan szállítmányok után kutattak, amelyeket 2021 májusa és 2022 májusa között indítottak útnak Kolumbiából. A művelet során több, Olaszországban és külföldön tevékeny kereskedőt azonosítottak - közölték a hatóságok.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!