Tapsvihar

2019.12.16. 16:18

Félórás ovációval ünnepelték Plácido Domingót (videó)

A 78 éves spanyol sztártenor a milánói Scalában adott gálakoncertet.

Spanish opera singer Placido Domingo speaks onstage at his 50th anniversary celebration at the season premiere of Trittico at the Metropolitan Opera on November 23, 2018 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Félórás ovációval ünnepelte vasárnap este a milánói Scala közönsége Plácido Domingót, aki az észak-olaszországi operaházban való első fellépésének 50. évfordulója alkalmából adott gálakoncertet.

A spanyol sztártenor a színpadon egyedül állva, kezében három sárga rózsaszálat tartva énekelte el a közönségnek a No puede ser című áriát, miután a koncert vendégfellépőivel, a kórussal és a zenekarral karöltve már két ráadást is adott.

A 78 éves operaénekest rendkívül meghatotta a több mint fél órán tartó ováció, amely még a világ leghíresebb operaházai közé tartozó Scalában is ritkaságnak számít.

A tapsvihar egy pontján aztán Domingo megcsókolta a színpadot, amelyen 1969. december 7-én énekelt először Giuseppe Verdi Ernani című operájának címszerepében.

Pályafutása során összesen 135-ször lépett fel a Scalában 22 operában.

Az 50. évfordulót ugyanakkor beárnyékolja, hogy az amerikai operaházak a közelmúltban törölték programjukból Domingo fellépéseit, miután az AP hírügynökség arról adott hírt, hogy több mint 20 nő vádolta meg szexuális zaklatással és szexuális töltetű illetlen magatartással a művészt.

Az operavilág egyik legnagyobb sztárja maga jelentette be október elején, hogy távozott a Los Angeles-i operaháztól, miután az elmúlt hónapokban őt ért vádak ellehetetlenítették ottani munkáját. Alig egy héttel korábban a New York-i Metropolitan operaháztól vált meg a művész, ugyanezzel az indoklással.

Domingo tagadja az ellene felhozott vádakat, és bár egy rövid ideig nem nyilatkozott senkinek, a közelmúltban ismét elkezdett interjúkat adni az európai fellépéseire készülve. Ezekben elmondta, mindig úriemberként viselkedett és soha nem élt vissza a hatalmával.

Hozzátette, hogy

folytatni kívánja a koncertezést, legalábbis a 2021-re betervezett fellépéseit meg akarja tartani.

Borítókép: Plácido Domingo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!