Aukció

2021.11.30. 19:46

Hollywoodi sikerfilmek több mint ezer ereklyéjét árverezik el Los Angelesben

A gigantikus méretű aukción licitálni lehet például John Travoltának a Ponyvaregényben viselt fekete öltönyére, a Patrick Swayze által a Holtpontban használt szörfdeszkára és a Star Wars I. – Baljós árnyak című filmben Liam Neeson által forgatott fénykardra.

A Batman, a Vissza a jövőbe, a Harry Potter, a James Bond és a Trónok harca filmek vagy Marilyn Monroe, Bruce Willis és Keanu Reeves rajongói több mint 1200 ikonikus tárgyhoz juthatnak hozzá csütörtökön és pénteken a Julien's Auctions aukciósház árverésén Beverly Hillsben.

Az legkeresettebb tárgy a szervezők szerint Travolta Perry Ellis tervezte öltönye és Liam Neeson fénykardja lehet, mindkét tárgy árát előzetesen 20-40 ezer dollárra (6,4-12,8 millió forintra) becsülik.

Hasonlóképpen nagy érdeklődésre tarthat majd számot Bruce Lee (vagyis az őt helyettesítő kaszkadőr) híres sárga kezeslábasa vagy fekete nuncsakuja a Halálos játszma című filmből.

Az Arnold Schwarzenegger által a Terminátor 2 című filmben viselt motorosdzseki és bőrnadrág árát 20-30 ezer dollárra becsülik.

Licitálni lehet a Harry Potter-filmekben használt varázspálcákra, valamint olyan álfegyverekre, amelyekkel például Bruce Willis harcolt John McClane-ként a Die Hard-sagában. Egy, a Trónok harcában feltűnt obszidián tőrt is eladásra kínálnak, a becsült ára 3-5 ezer dollár (1-1,6millió forint).

Legendás színészek személyes tárgyaira is licitálhatnak a rajongók, például Marilyn Monroe egy kézzel írt versére vagy Elizabeth Taylor és Doris Day ruháira.

Borítókép: Valerie Macon/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!