edzőkérdés

2018.11.30. 11:30

Deschamps és Zidane lett a legjobb

Didier Deschamps-ot, a világbajnok francia válogatott szakvezetőjét választották a legjobb szövetségi kapitánynak, míg a klubedzők között honfitársa, a Real Madriddal sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert, azóta már távozott Zinedine Zidane lett az első a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS).

Real Madrid's French coach Zinedine Zidane (R) laughs with France's coach Didier Deschamps during the charity match organized by French football player Pascal Olmeta for his association "Un Sourire Un espoir pour la Vie" (A Smile, Hope for Life) at the Armand Cesari Stadium in Bastia, on the French Mediterranean island of Corsica, on May 14, 2018. (Photo by PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP)

Fotó: AFP

A válogatottakat irányító szakemberekre vonatkozó szavazáson – amelyben 90 ország szakértői vettek részt – a nyári oroszországi világbajnokságon ezüstérmes horvát csapat szövetségi kapitánya, Zlatko Dalic végzett a második, míg a bronzérmes belga együttest vezető spanyol Roberto Martinez a harmadik helyen.

Deschamps Aimé Jacquet (1998), Roger Lemerre (2000) és Jacques Santini (2003) után a negyedik francia, aki kiérdemelte az elismerést.

A játékosként aranylabdás Zidane sorozatban másodszor lett a legjobb klubedző, mögötte a BL-döntőben vesztes Liverpoolt irányító német Jürgen Klopp zárt másodikként, míg a harmadik az angol bajnok Manchester City trénere, a spanyol Josep Guardiola lett.

Borítókép: Deschamps és Zidane májusban egy gálameccsen

AFP / Pascal Pochard-Casabianca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában