Tragikus baleset

2019.02.07. 09:28

Felszínre hozták a Cardiff City játékosának kisrepülőgépében talált holttestet

Felszínre hozták azt a holttestet, amelyet a Cardiff City labdarúgócsapatának játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén két hete lezuhant kisrepülőgép maradványai között találtak.

A picture shows flowers put in front of the entrance of the training center La Joneliere in La Chapelle-sur-Erdre on January 25, 2019, four days after the plane of Argentinian forward Emiliano Sala vanished during a flight from Nantes, western France, to Cardiff in Wales. - The 28-year-old Argentine striker is one of two people still missing after contact was lost with the light aircraft he was travelling in on January 21, 2019 night. Sala was on his way to the Welsh capital to train with his new teammates for the first time after completing a£15 million ($19 million) move to Cardiff City from French side Nantes on January 19. (Photo by LOIC VENANCE / AFP)

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Loic Venance

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) közlése szerint a repülőgép maradványait a rossz idő miatt egyelőre nem sikerült felszínre hozni. Azt még nem hozták nyilvánosságra, kinek a testét találták meg. A lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá.

A gépen a 28 éves Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.

Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája – a rendőrség tájékoztatása alapján – 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Borítókép: Virágokkal emlékeznek a szurkolók az argentin származású futballistára

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában