nationalelf

2019.03.27. 14:50

Hummels még nem mondott le a válogatottról

A 70-szeres válogatott Mats Hummels, a Bayern München hátvédje szerint van még számára visszaút a német nemzeti csapatba annak ellenére, hogy Joachim Löw meglepetésre két müncheni társával együtt nem hívta be az elmúlt heti Európa-bajnoki selejtezőn a hollandokat legyőző együttesbe.

09 March 2019, Bavaria, München: Soccer: Bundesliga, Bayern Munich - VfL Wolfsburg, 25th matchday in the Allianz Arena. Mats Hummels from FC Bayern Munich is touching his eye after the match. Photo: Matthias Balk/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Matthias Balk

„Az én fejemben Mats Hummels, mint válogatott játékos,

nem a szekrény sarkába lett helyezve, ahol soha többé nem találják meg”

- jelentette ki a 30 éves futballista a Sport Bild szerdai számában.

Löw március elején jelentette be, hogy nem számít Hummelsre, valamint a 76-szoros válogatott Jerome Boatengre és a Nationalelfben 100-szor szereplő Thomas Müllerre sem. A müncheni trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak.

„Thomas, Jerome és én is úgy éreztük, hogy másképpen kellett volna közölni ezt”

- idézte fel Hummels azt, hogy Löw előzetes bejelentés nélkül kereste fel a három futballistát Münchenben, s tájékoztatta őket a döntéséről.

A védő úgy fogalmazott „fejbe vágta”, amit Löw mondott nekik, mert „egyáltalán nem számított” arra, hogy kimarad a válogatott keretéből.

Hozzátette, ezzel együtt elfogadta és megértette a szövetségi kapitány döntését.

„Löw nem a legtökéletesebb megoldást választotta arra, hogy megossza velünk a gondolatait” – hangsúlyozta ugyanakkor Hummels.

A német válogatott múlt szerdán felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott Wolfsburgban a szerbekkel, majd vasárnap este első Eb-selejtező mérkőzésén 3-2-re nyert Amszterdamban a hollandok vendégeként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában