így még sosem szólt

2019.04.06. 18:06

Zengett a magyar himnusz Dunaszerdahelyen (videó)

A DAC szurkolói hangos énekléssel tiltakoztak a szlovák „himnusztörvény” ellen.

Forrás: Youtube

Mint arról korábban beszámoltunk, egy szlovák törvényjavaslat korlátozná az országban más nemzeti himnuszok éneklését (illetve lejátszását). A jogszabálytervezet óriási tiltakozáshullámot váltott ki a magyarok körében Kárpát-medence-szerte.

A dunaszerdahelyi klub maga is határozottan reagált az eseményekre: a DAC–Zilina Fortuna Liga-találkozó előtt csak magyar dalok szóltak a Mol Arénában – számolt be róla a Nemzeti Sport. Többek között Edda-, Korál-, Kormorán-, P. Box- és Republik-slágerek dübörögtek a hangszóróból. A hivatalos meccsinfók megkezdése előtt pedig a Nemzeti dal hangzott fel.

Így szólt a magyar himnusz a Mol Arénában:

A mérkőzés előtt megszólalt a Nélküled, majd amikor a játékosok megjelentek a kijáróban, fantasztikus koreográfiával fogadta a dunaszerdahelyi B-közép a futballistákat. A tribün két szélén sárga-kék szalagok virítottak, közben pedig nemzeti színű piros-fehér-zöld füst borította be a nézőteret.

A Himnuszt hosszú ideje a meccs kezdetekor szokta elénekelni a hazai közönség, szombaton nem így volt. Már a térfélválasztás alatt rázendített a több mint kilencezer ember.

Forrás: Nemzeti Sport

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában