nationalelf

2019.05.31. 15:00

Kórházba került Joachim Löw

Sportbalesetben megsérült és kórházba került Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nem ülhet le a kispadra csapata soron következő két Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

FILED - 04 July 2016, France (France), Évian-Les-Bains: National coach Joachim Loew holds a ball on the training ground during a training session for the German national football team. (to dpa: "Lion in clinic - Sorg represents national coach in EM qualification") Photo: Arne Dedert/dpa

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Arne Dedert

A német szövetség (DFB) pénteki közleményéből kiderül, hogy az 59 éves edzőnek – aki a Bild című napilap értesülése szerint vérkeringési zavarokkal küzd – a balesetben az egyik artériája összenyomódott, ezért

az orvosok pihenést írtak elő neki, és a következő négy hétben feküdnie kell.

A válogatottat június 8-án Fehéroroszországban, majd három nappal később az észtek ellen Mainzban a Nationalelf másodedzője, Marcus Sorg irányítja.

„Folyamatosan kapcsolatban vagyok a stábbal, telefonon fogunk egyeztetni mindkét mérkőzésről,

de Sorg, Andy Köpke és Oliver Bierhoff is nagy tapasztalattal rendelkezik, közösen biztosan át tudjuk hidalni azokat a nehézségeket, amelyek ebből a rövid szünetből adódnak” – idézte Löwöt a DFB közleménye.

A 22 játékosból álló német keret szombaton kezdi meg a felkészülést a fehéroroszok és az észtek elleni Eb-selejtező meccsekre.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában