továbbra is ő az első

2019.08.15. 10:32

Usain Bolt: remélem, hogy még sokáig én leszek a leggyorsabb (videó)

A jamaicai sztár annak a kapcsán nyilatkozott, hogy tíz éve, 2009. augusztus 16-án futotta 9.58 másodperces világrekordját Berlinben.

Jamaica's Usain Bolt poses after taking third in the final of the men's 100m athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 5, 2017. (Photo by Andrej ISAKOVIC / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrej Isakovic

„Még mindig nagyon büszke vagyok, hogy ilyen időt tudtam elérni, s hogy tíz év után még mindig él ez a csúcs” – mondta a Bolt a sportbuzzer honlapnak.

A nyolcszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok futó – akárcsak a szakértők többsége – azzal számol, hogy rekordjait nem fogják megjavítani a közeljövőben.

„Mindig azt mondom, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Egy nap majd jön valaki, aki új csúcsot ér el. De remélem, hogy még hosszú ideig én leszek a világ leggyorsabb embere!”

- fogalmazott. Hozzátette: a jelenlegi sprintergenerációnak még gyorsulnia kell, hogy megjavítsa ezeket a rekordokat.

A 32 éves Bolt 2009-ben a 100 méter mellett 200 méteren is világcsúcsot futott 19.19 másodperccel Berlinben. „Az volt az érzésem, hogy ezen az időn még tudok javítani. De sérülések megakadályoztak ebben” – mondta Bolt, aki a 2017-es londoni vb-n fejezte be pályafutását. Mostani életéről úgy nyilatkozott, az sokkal stresszesebb, mint sportolói karrierje volt.

„Nagyon keményen dolgozom a szponzoraimmal, partnereimmel és persze elsősorban az alapítványommal. Ugyanakkor élvezem ezt az új életet. Végre azt ehetem és ihatom, amit akarok. És nem kell korán lefeküdnöm” – mondta Bolt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában