érzi a felelősséget

2020.08.20. 19:00

Élvonalbeli belga csapat vezetőedzője lett Bölöni László

Bölöni László lett a belga labdarúgó élvonalban szereplő KAA Gent vezetőedzője.

Gent's new coach Laszlo Boloni pictured during a press conference of Belgian first division team KAA Gent to present their new coach, at the Ghelamco Arena, Thursday 20 August 2020. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR

Forrás: Belga/AFP

Fotó: Virgine Lefour

Az előző szezonban bajnoki ezüstérmes klub honlapjának csütörtöki bejelentése szerint az erdélyi születésű szakember megbízatása két évre szól. A Gent a belga sorozatok mellett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is érdekelt, a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.

„Érzem a felelősséget, érzem azt, hogy milyen munka vár rám”

- fogalmazott az M1-nek a 67 éves edző.

Bölöni harmadszor vállalt munkát Belgiumban, 2008 és 2010 között a Standard Liege, a legutóbbi három idényben pedig a Royal Antwerp csapatát irányította. Utóbbi együttestől – amelyet kupadöntőbe vezetett – májusban távozott.

Csütörtökön már edzést is tartott új állomáshelyén, és mint a telefonos interjúban elmondta, a játékosok 60 százalékát már ismerte. „Ellenfélként általában a pozitív, a jó dolgokat látod bennük elsősorban, mikor pedig a saját játékosaid lesznek, akkor sokkal kritikusabb leszel velük szemben” – emelte ki Bölöni.

Leszögezte: célja az, hogy tükörbe nézve azt érezze, képességei maximumát nyújtotta a csapatért. „Senki nem akar jobban bajnok lenni, mint én, ám az elvárásokat mindig leredukálom arra, ami számomra a legfontosabb, hogy a munkámat kritikus szemmel nézve tudjam pozitívan értékelni.”

Bölöni játékosként 107-szer szerepelt a román válogatottban, edzőként pedig Belgium mellett dolgozott francia, portugál és görög élvonalbeli kluboknál, illetve a Közel-Kelet több országában, továbbá a román nemzeti együttes szövetségi kapitánya is volt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában