nem veszélyes

2020.08.25. 09:29

Ronaldinhóék távozhatnak a házi őrizetből

A brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére elhagyhatja a házi őrizetet Paraguayban és hazautazhat Brazíliába.

ASUNCION, PARAGUAY - AUGUST 24: Former Brazilian football star Ronaldinho is seen on trial, on August 24, 2020 in Asuncion, Paraguay. Paraguayan justice ended on Monday the house arrest of former player Ronaldinho Gaucho, who will return to his native Brazil after five months of deprivation of liberty for trying to enter the country with a false passport. After nearly six months of house arrest in Paraguay, former soccer star Ronaldinho was granted liberty on Monday.The ex-Barcelona forward and his brother, Roberto de Assis Moreira, were arrested for entering the country with false passports on March 4. Stringer / Anadolu Agency

Forrás: AFP / STRINGER / ANADOLU AGENCY

Fotó: Anadolu Agency via AFP

A bíró a döntését azzal indokolta, hogy

Ronaldinho „személyisége és viselkedése” nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabad lábra helyezte őt testvérével együtt.

A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak, míg testvérének 93 ezer eurónak megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie. Emellett

Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük majd a bíróságon – Ronaldinhónak egy éven, fivérének két éven keresztül.

A testvérpárt március elején a fővárosban, Asunciónban vették őrizetbe, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában