a varázsló visszatért

2020.08.26. 14:00

Újságírók hada fogadta a visszatérő Ronaldinhót

A brazilok korábbi klasszis labdarúgója és fivére elhagyta Paraguayt és hazaérkezett Brazíliába.

Former football star Ronaldinho (C) is pictured upon arriving on a private jet at El Galeao airport in Rio de Janeiro, Brazil, on August 25, 2020, following more than five months in detention in Paraguay over a fake passport scandal. - A judge on Monday released Ronaldinho, 40, and his brother, who had both been held for a month in jail and another four months under house arrest in a hotel in Asuncion. (Photo by Carl DE SOUZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Carl De Souza

A páros – amely közel fél évet töltött börtönben, illetve házi őrizetben Asunciónban – Rio de Janeiro nemzetközi repülőterére érkezett egy magángéppel, erről a helyi televízió is beszámolt.

Miközben az ex-futballistát újságírók vették körül, egy szurkoló azt kiáltotta, hogy „a varázsló visszatért”.

A testvérpárt március elején vették őrizetbe a paraguayi fővárosban, miután hamis útlevéllel érkeztek a közép-amerikai országba. Tettükért előbb letartóztatták és börtönbe zárták őket, majd április elején 1,6 millió dollár óvadék fejében házi őrizetbe kerültek át és egy asuncióni luxushotelben helyezték el őket.

Hétfőn aztán a bíró úgy döntött, hogy Ronaldinho „személyisége és viselkedése” nem jelent veszélyt a társadalomra, ezért szabad lábra helyezte őt a testvérével együtt. A brazil sztár elfogadta a feltételeket, ennek értelmében neki 76 ezer eurónak, míg testvérének 93 ezer eurónak megfelelő összeget kell kártérítésként fizetnie.

Emellett Brazíliában háromhavonta meg kell jelenniük majd a bíróságon – Ronaldinhónak egy éven, fivérének két éven keresztül.

A 40 éves Ronaldinho, aki a brazil válogatottal világbajnoki címet szerzett, több klubcsapatot is erősített karrierje során, így Európában a Paris Saint-Germainben, az FC Barcelonában és az AC Milanban, illetve odahaza többek között a Gremióban és a Flamengóban futballozott. A nemzeti együttesben 97 alkalommal szerepelt és 33-szor volt eredményes.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában