nba

2020.09.19. 08:53

A Lakers hozta az első meccset

A Los Angeles Lakers pénteken a Denver Nuggets elleni magabiztos győzelemmel kezdte az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) Nyugati főcsoportjának döntőjét.

A mezőny legjobbja a Lakerst erősítő Anthony Davis volt 37 ponttal, amelyhez tíz lepattanó és négy gólpassz társult.

LeBron James – aki ezúttal 15 pontig jutott – a találkozó után elmondta, egy negyed kellett, mire kiismerték ellenfelüket. Az első felvonás után még a Denver vezetett két ponttal, a nagyszünetben azonban már 11 pont volt a Lakers előnye.

„Nem azt mondom, hogy teljesen kiismertük őket, mert egy ilyen sorozatban túlságosan korai lenne ilyesmit kijelenteni, de akkor már kezdtük egyre jobban érezni magunkat”

- magyarázta.

Hozzátette, egyre jobb ritmusban védekeztek, a második negyedben már egyre többször állították meg ellenfelük támadásait, ennek köszönhetően magabiztos előnybe kerültek.

James elismerte, feldühítette, hogy az idény legjobb játékosa választáson a sportújságírók és műsorszolgáltatók közül csak 16-an tették őt az első helyre, a győztes Jannisz Antetokunmpót viszont 85-en, és

haragját a Nuggets csapatán töltötte ki.

A nyugati főcsoport döntőjének második mérkőzése vasárnap lesz.

Az NBA 2019/20-as szezonja a koronavírus-járvány miatt a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be zárt kapuk mögött, úgynevezett buborékban.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő:

Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 126-114

A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-0

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában