csak üzlet?

2020.11.10. 11:10

A németek kezdenek elfordulni a nemzeti csapattól

Egy felmérés szerint egyre inkább csökken Németországban a hat éve világbajnok labdarúgó-válogatott népszerűsége.

goaljubel the German players are happy about the goal to 1: 1 compensation for Germany, jubilation, cheer, cheering, joy, cheers, celebrate, goaljubel, full figure, landscape, football Laenderspiel, European Championship qualification, Group C, Germany (GER) - Northern Ireland (NIR) 6: 1, on 19/11/2019 in Frankfurt / Germany. ¬ | usage worldwide

Forrás: AFP / Sven Simon / dpa Picture-Alliance

Fotó: Elmar Kremser

A körkérdésre adott mintegy kétezer válasz alapján a folyamat legfőbb oka – csaknem ötven százalék vélekedett így – a nemzeti együttes kommercializálódása, azaz üzletiesedése.

A véleménynyilvánítók 39,7 százaléka a szövetség ellenszenves vezetését, 35,6 százalék a csapat nem igazán látványos stílusát, 33,9 százalék pedig a túl sok válogatott meccset jelölte meg. A 2014-ben világbajnok Mats Hummels, Thomas Müller és Jerome Boateng keretből való kikerülése 20,8 százalékkal nem játszott meghatározó szerepet a Nationalelf népszerűségvesztésében.

Októberben a törökök elleni, 3–3-mal végződött barátságos mérkőzést alig hatmillióan követték a képernyők előtt, ami az elmúlt húsz évben a válogatott legrosszabb tévés nézettségi adata.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában