premier league

2020.11.24. 09:45

Decembertől visszatérhetnek a szurkolók az angol meccsekre

Az angol labdarúgó Premier League klubjai üdvözlik, hogy decembertől – ha csak részben is, de – visszatérhetnek a szurkolók a stadionokba.

Liverpool fans celebrates their team's third goal as they watch a big screen showing Liverpool's final home English Premier League football match of the season against Chelsea at a pub near Anfield, Liverpool, northwest England on July 22, 2020. - Liverpool on will lift on July 22 the Premier League trophy at the famous Kop stand at Anfield after their final home game of the season. With no fans able to attend due to the COVID-19 coronavirus pandemic, Liverpool said the idea for the trophy lift was to honour the club's fans, but Liverpool manager Jurgen Klopp urged fans to respect social distancing measures, after thousands gathered around the club's stadium and in the city centre following their coronation as champions last month. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A brit miniszterelnök, Boris Johnson hétfőn jelentette be, hogy

jövő szerdától visszatérhetnek a nézők a nagy-britanniai sporteseményekre.

A BBC szerint a koronavírus-járvány szempontjából legalacsonyabb kockázatú térségekben négyezer szurkoló lehet jelen a szabadtéri eseményeken, az eggyel magasabb, kettes kockázatú övezetekben kétezer embert engednek be a lelátókra, a hármas kockázatú térségekben viszont továbbra is zárt kapuk mögött rendezik meg a mérkőzéseket.

A kormány csütörtökön jelenti be, hogy melyik térség milyen kockázatúnak számít Nagy-Britanniában.

„Nagyon hiányoznak a drukkerek a Premier League-mérkőzésekről, ezért nagyon örülünk a kormányfő bejelentésének, még ha korlátozott nézőszámról is van szó”

– írta honlapján a liga.

A PL-ben a pandémia márciusi kitörése, illetve a júniusi újraindulás óta nézők nélkül bonyolítják le a meccseket.

Forrás: MTI

Borítókép: Ifjú Liverpool-szurkoló tombol a Pool bajnoki diadalánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában