Abu-Dzabi Nagydíj

2020.12.10. 22:26

Hamilton indulhat a szezonzárón

A hétszeres világbajnok több negatív koronavírustesztet is produkált, így rajthoz állhat a Forma-1-es idény pénteken kezdődő, utolsó versenyhétvégéjén.

Abu-Dzabi Nagydíj – Hamilton indulhat a szezonzárón

Abu-Dzabi, 2020. december 10., csütörtök (MTI/dpa) – A hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton több negatív koronavírustesztet is produkált, így rajthoz állhat a Forma-1-es Abu-Dzabi Nagydíjon, az idény pénteken kezdődő, utolsó versenyhétvégéjén.

A Mercedes 35 éves pilótája a múlt hétvégén nem állt csapata rendelkezésére a Szahíri Nagydíjon. Helyét honfitársa, George Russell (Williams) vette át, akit pedig a teszt- és tartalékversenyző Jack Aitken helyettesített.

Hamilton kedden a közösségi oldalán azt írta, már jobban érzi magát, erőnléti edzést is végzett, a világbajnokság szezonzáró futamán pedig ott akar lenni az autóban. Hamilton eddig Bahreinben tartózkodott, és mivel csütörtökön lejárt a karanténkötelezettsége, elutazhatott Abu-Dzabiba.

A Bahreinben rendezett Szahíri Nagydíjon a 22 éves Russell sokáig az élen állt, de a csapat boxutcai hibája, valamint egy defekt miatt végül kilencedik lett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában