nhl összefoglaló

2021.03.13. 11:26

Három csapat is gólképtelen maradt

Az Arizona, a Los Angeles és az Anaheim is gólképtelen maradt az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának pénteki játéknapján.

07 October 2020, North Rhine-Westphalia, Cologne: Ice hockey player Leon Draisaitl runs during a training session of the Kölner Haie. Draisaitl, who plays in the NHL, is currently in Cologne and keeps fit with the Cologne Sharks. Photo: Marius Becker/dpa (Photo by MARIUS BECKER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: DPA Picture-Alliance via AFP

Fotó: Marius Becker

A Minnesota Wild az orosz Kirill Kaprizov és a norvég Mats Zuccarello remeklésének köszönhetően győzte le 4-0-ra házigazdaként az Arizona Coyotes együttesét, előbbi ugyanis három gólt ütött, utóbbi pedig három gólpasszt adott. Cameron Talbot kapus mind a 25 lövést kivédte, így a szezonban először, pályafutása során viszont immár 23. alkalommal produkált kapott gól nélküli meccset az NHL alapszakaszában.

A Colorado Avalanche hálóőrének, a német Philipp Grubauernek mindössze 18 lövést kellett védenie a Los Angeles Kings ellen, és mivel sikerrel járt, a 15. meccsét hozta le kapott gól nélkül. Az ellenfél kapusa, Calvin Petersen karriercsúcsot jelentő 44 védést mutatott be, és mindössze egy gólt kapott, a másikat az üres kapuba ütötte az ellenfél.

A San Jose Sharks kanadai kapusa, Devan Dubnyk mind a 34 kísérlettel elbánt a Anaheim Ducks elleni találkozón, ez volt karrierje során a 33. alapszakasz-meccs, amelyen hibátlan teljesítményt produkált.

Eredmények

Minnesota Wild–Arizona Coyotes 4–0

St. Louis Blues–Vegas Golden Knights 4–5, hosszabbítás után

Colorado Avalanche–Los Angeles Kings 2–0

Edmonton Oilers–Ottawa Senators 6–2

Anaheim Ducks–San Jose Sharks 0–6

Borítókép: Illusztrációfotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában