nba

2021.05.31. 08:29

Egyenlített a Suns és a Clippers

A Phoenix Suns a címvédő Los Angeles Lakers, míg a Los Angeles Clippers a Dallas Mavericks otthonában győzött és egyenlített az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első fordulójában.

Amíg a vasárnapi nyugati mérkőzéseken vendégsiker született, addig keleten az Atlanta Hawks és a Brooklyn Nets is hazai pályán győzött, így mindkét együttes egy sikerre került a továbbjutástól.

A bostoni TD Gardenben először rendeztek telt házas mérkőzést a koronavírus-járvány kitörése óta, egy magáról megfeledkezett szurkoló viszont kis híján botrányt okozott, a levonulásnál ugyanis egy palackkal majdnem fejen találta Kyrie Irvinget, a Brooklyn klasszisát, aki korábban a Celticsben játszott és a drukkerek most kifütyülték minden egyes labdaérintését. A vétkest rögtön az eset után azonosították, örökös kitiltást kapott a létesítményből, és várhatóan rendőrségi eljárás is indul vele szemben.

Irvinget ez nem igazán zavarta meg, hiszen 39 pontja mellett volt 11 lepattanója, ugyanakkor segítséget is kapott, hiszen Kevin Durant 42, James Harden pedig 23 pontot tett a közösbe, ráadásul utóbbinak még 18 gólpassza is volt. A trió 104 pontja rekordbeállítás a rájátszások történetében, 1973-ban John Havlicek, Jo Jo White és Dave Cowens (Boston Celtics), 1986-ban pedig Dominique Wilkins, Randy Whitman és Spud Webb (Atlanta Hawks) hozott össze ugyanennyi pontot.

A címvédő Lakers nyolcpontos vereségében nagy szerepet játszott, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárja, Anthony Davis az első félidő végén megsérült és a másodikban már nem játszhatott, ráadásul a gárda egy másik kezdő embere, Kentavious Caldwell-Pope egyáltalán nem léphetett pályára.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

Keleti főcsoport:

Atlanta Hawks–New York Knicks 113–96

A párharc állása: 3–1 az Atlanta javára.

Boston Celtics–Brooklyn Nets 126–141

A párharc állása: 3–1 a Brooklyn javára.

Nyugati főcsoport:

Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 81–106

A párharc állása: 2–2

Los Angeles Lakers–Phoenix Suns 92–100

A párharc állása: 2–2

A párharcok az egyik fél negyedik sikeréig tartanak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában