premier league

2021.05.18. 13:00

Klopp szerint most saját kezükben a sorsuk

Jürgen Klopp, az angol labdarúgó-bajnokság előző kiírásában győztes FC Liverpool vezetőedzője szerint „hatalmas eredmény” lenne csapatától, ha a Bajnokok Ligája-indulást jelentő harmadik vagy negyedik helyen zárna a Premier League-ben.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (C) walks off the pitch after the warm up ahead of the English Premier League football match between Liverpool and Southampton at Anfield in Liverpool, north west England on May 8, 2021. (Photo by Paul ELLIS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Paul Ellis

A Pool mostani szezonja nagyon rosszul alakult, Kloppnak számos sérült játékosát kellett nélkülöznie szinte az egész idényben, de az egészséges futballisták is rendszeresen elmaradtak a csúcsformától. A Mersey-parti együttesnek nem volt valós esélye a címvédésre, egészen a hetedik helyig csúszott vissza a tabellán, és

sorozatban hat vereséget szenvedett el az Anfield Roadon, ami korábban még egyszer sem fordult elő.

A legutóbbi nyolc meccsből ugyanakkor hatot megnyert, így feljött ötödiknek, hátránya pedig egy pont a negyedik Chelsea-vel és három a harmadik Leicester Cityvel szemben. Utóbbi két csapat kedden (ma) este egymással csap össze a Stamford Bridge-en, ez pedig lehetőséget ad a Liverpoolnak, hogy odaérjen a negyedik, vagy akár a harmadik pozícióba.

A Klopp által irányított együttes szerdán a 15. Burnley vendége lesz, vasárnap pedig a 13. Crystal Palace-t fogadja.

„Ha könyvet akarnánk írni egy szezonról, amelynek az elolvasása után depressziósok leszünk, akkor valószínűleg ezt az idényt kellene választanunk”

– nyilatkozta Klopp a Sky Sportsnak. – Bármi is történt eddig, most esélyünk van arra, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat” – tette hozzá az 53 éves vezetőedző, aki ugyanakkor kijelentette, a BL-indulást érő pozícióban zárni „talán minden idők legnagyobb eredménye lenne” a Liverpooltól.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában