olimpiai esélyek

2021.06.25. 12:45

Bolt elárulta, ki nála a favorit

A nyolcszoros olimpiai bajnok Usain Bolt szerint az amerikai válogató győztese, Trayvon Bromell lesz az esélyese a férfi 100 méteres síkfutásnak a tokiói játékokon.

LONDON, UNITED KINGDOM - (ARCHIVE): A file photo dated August 13, 2017 shows Usain Bolt of Jamaica greets people as farewell after his last World Athletics Championships during the "IAAF Athletics World Championships London 2017" at London Stadium in the Queen Elizabeth Olympic Park in London, United Kingdom. Usain Bolt has tested positive for COVID-19. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency (Photo by MUSTAFA YALCIN / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Mustafa Yalcin

A 2017-ben visszavonult jamaciai sztár tíz éven át uralta a férfi vágtaszámokat, s a legutóbbi három olimpián 100 és 200 méteren is diadalmaskodott. Mindez azt is jelenti, hogy 13 év után először nem Boltnak hívják majd a klasszikus táv győztesét, amit a Kingstonban élő legenda szerint furcsa lesz megélni.

„Versenyző típus vagyok, így biztosan furcsa érzés lesz nézni, ahogy valaki nyer 100-on, én pedig nem vagyok ott, de őszintén szólva izgatottan várom”

- nyilatkozta az AP hírügynökségnek a 34 éves világcsúcstartó, aki egyértelműen Bromellt tartja az egyik legnagyobb tokiói favoritnak.

„Bormell nagyon ígéretesen teljesít.”

Bolt szerint – akinek ugyanaz az ügynöke, mint a 25 éves floridai vágtázónak – az amerikai futó már az elmúlt években is ott lehetett volna a legjobbak között. Emlékeztetett rá, hogy Bromell 2015-ben világbajnoki bronzérmet nyert 100-on, 2016-ban pedig 60 méteren világbajnok lett, majd a riói olimpián nyolcadik helyen végzett. Ugyanakkor már a játékok előtt sérüléssel küzdött, azt követően pedig éveken át visszatérő Achilles-ín problémái voltak, így sok időt ki kellett hagynia.

„Idén már megmutatta, mire képes. Várom, hogy lássam őt az olimpián”

- jegyezte meg Bolt.

Bromell az amerikai válogatón a világ idei legjobbjával, 9.80 másodperccel győzött.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában